Barcelona juhtkond peab Neymari asjus kohtu ette astuma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar liitus Barcelonaga 2013. aasta juunis. Vasakul klubi toonane president Sandro Rosell, keda ähvardab nüüd maksupettuse eest pikk vanglakaristus.
Neymar liitus Barcelonaga 2013. aasta juunis. Vasakul klubi toonane president Sandro Rosell, keda ähvardab nüüd maksupettuse eest pikk vanglakaristus. Foto: SCANPIX

Kohtunik Jose de la Mata esitas Barcelona jalgpalliklubi praegusele juhtkonnale ja ekspresidendile korralduse kohtu ette astuda. Klubijuhte süüdistatakse Brasiilia ründetähe Neymariga lepingut sõlmides korda saadetud maksupettuses.

Barcelona president Josep Bartomeu, endine president Sandro Rosell ja klubi juhtkond, kes kõik eitavad seaduserikkumist, said kümme päeva aega, et süüdistustele ametlikult vastata. Rosell oli klubi president ja Bartomeu asepresident, kui Barcelona tõi 2013. aastal meeskonda Neymari, kelle ostuks sõlmiti tema senise koduklubi Santose ja mängija isaga hulk keerukaid lepinguid.

Prokuröri väitel jäi riigil seetõttu saamata ligi 13 miljoni euro ulatuses maksutulu. Riiklik süüdistaja nõuab Bartomeule kahe aasta ja kolme kuu pikkust ning Rosellile koguni seitsme ja poole aasta pikkust vanglakaristust. Samuti peaks Barcelona tagasimaksete ja trahvidena tasuma üle 60 miljoni euro.

Uurimine algatati pärast seda, kui üks klubi osanikke seadis Neymari ostutehingu ametlikult esitatud summad kahtluse alla. Barcelona väitis esialgu, et omandas ründaja teened 57,1 miljoni euro eest, kuid on hiljem tunnistanud, et tegelikult käidi välja üle 100 miljoni euro. Rosell oli sunnitud seoses brasiillase ümber puhkenud skandaaliga mullu jaanuaris ametist lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles