Hawks võitis Horfordi lõpusekundite korvist, Warriors sai hoo üles

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalliliigas NBA särasid läinud ööl mõlemad põhiturniiri konverentsivõitjad. Põhiturniiri parim meeskond Golden State Warriors võttis Memphis Grizzliesi vastu skooriga 98:78 teise järjestikuse kindla võidu ja asus läänekonverentsi poolfinaali 3:2 juhtima. Idakonverentsi poolfinaalis jõudis 3:2 eduseisuni ka põhiturniiri teine meeskond Atlanta Hawks, kes sai tänu Al Horfordi lõpusekundite korvile jagu Washington Wizardsist.

Horford sai 1,9 sekundit enne kohtumise lõppu kätte tähtsa ründelauapalli ja viis Hawksi korvi alt otsustavalt 82:81 juhtima. Allesjäänud napi mänguaja jooksul Wizards enam korvini ei jõudnud. Tõusude ja mõõnadega möödunud kohtumises oli Hawks otsustaval veerandil esmalt seitse minutit järjest ainsagi punktita, kuid viskas siis ise 14 punkti järjest ja asus juhtima. Ometi näis 8,9 sekundit enne lõppu, et trumbid on Wizardsi käes, kui selles seerias korra juba lõpusekundil võiduviske tabanud vanameistri Paul Pierce’i kolmene viis Wizardsi 81:80 ette.

Viimane sõna jäi siiski Horfordile, kes oli 23 punkti ja 11 lauapalliga ka Hawksi parim. Jeff Teague ja Paul Millsap lisasid kumbki 14 punkti, DeMarre Carroll viskas 10 punkti ja võttis 10 lauapalli. Wizardsile tõi Bradley Beal samuti 23 punkti, käevigastuse tõttu kolm eelmist mängu vahele jätnud mängujuht John Wall lisas 15 punkti ja seitse korvisöötu.

Warriors hoidis kodusaalis Memphise vastu kindlat edu alates teisest poolajast. Viimasel veerandajal kasvatas Golden State edu veelgi, võitjate parimana viskas Klay Thompson 21 punkti. Stephen Curry lisas 18, Andre Iguodala 16 ja Harrison Barnes 14 punkti. Memphisele tõi Marc Gasol 18 punkti ja võttis 12 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles