Hambad ja rassism: Luis Suarez kohtub Meistrite liiga finaalis vanade vihavaenlastega

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa jalgpalli Meistrite liiga tänavusse finaali jõudsid FC Barcelona ja Torino Juventus ning see tähendab, et Barcelona ründaja Luis Suarez läheb väljakul taas vastamisi kaitsjate Patrice Evra ja Giorgio Chielliniga, kellega teda seovad ebameeldivad mälestused.

2011. aastal solvas toona Liverpooli ridades mänginud Suarez mängus Manchester Unitediga väidetavalt rassistlike sõnadega Evrad, kes kandis tollal Unitedi särki. Inglismaa jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon määras uruguaylasele 40 000 naela suuruse trahvi ja kaheksa mängu pikkuse võistluskeelu. Järgmises omavahelises kohtumises vallandas Suarez uue tüli, kui keeldus mängueelsel rivistusel Evra kätt surumast.

Chielliniga sattus Suarez aga vastasseisu eelmisel suvel peetud MMil, kui lõi Uruguay ja Itaalia koondiste vahelises alagrupimängus hambad Chiellinile õlga. Kohtunikel jäi ründaja tegu tol hetkel märkamata, kuid tagantjärgi karistati teda neljakuulise jalgpallis tegutsemise keeluga. Seega sai suvel Liverpoolist Barcelonasse siirdunud Suarez uue klubi eest liigadebüüdi teha alles oktoobris.

Tänavune Meistrite liiga finaal peetakse 6. juunil Berliinis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles