ESPN: Sepp Blatter ei tõsta jalga USAsse, sest kardab FBId

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter (keskel), Chuck Blazer (vasakul) ja Franz Beckenbauer.
FIFA president Sepp Blatter (keskel), Chuck Blazer (vasakul) ja Franz Beckenbauer. Foto: SCANPIX

USA spordikanali ESPN väitel ei käi Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu (FIFA) president Sepp Blatter Ameerika Ühendriikides, sest pelgab sealset Föderaalset Juurdlusbürood (FBI).

Blatterit hirmutab väidetavalt FBI käimasolev juurdlus, mille käigus uuritakse FIFAs toimuvat altkäemaksuskandaali ja korruptsiooni. Uurimine puudutab 2018. ja 2022. aasta maailmameistrivõistluste finaalturniiride korraldusõiguse andmist vastavalt Venemaale ja Katarile. Blatter ei ole seetõttu juba alates 2011. aastast kordagi jalga USA pinnale tõstnud, väidab uudistemagasin E:60.

FBI uurimine on kestnud viimased kolm aastat, ehkki FIFA kinnitab jätkuvalt, et MMide korraldusõiguse määramise protsess viidi 2010. aastal läbi reegleid ja seadusi järgides. ESPNi väitel aitab FBId juurdluses ameeriklane Chuck Blazer, kes kuulus aastatel 1996-2013 FIFA täitevkomiteesse. FBI on läinud koguni nii kaugele, et Blazer on käinud salajase mikrofoniga varustatult FIFA liikmete kohtumistel. Üks märkimisväärsemaid selliseid kokkusaamisi leidis aset 2012. aastal Londonis peetud olümpiamängude ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles