Sillamäe võitis tulises Ida-Virumaa vastasseisus Narvat

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistrivõistlustel võitis Sillamäe Kalev koduväljakul 1:0 Narva Transi. Mängu ainsa värava lõi Daniil Ratnikov 75. minutil. Teises tänases mängus võitis Viljandi Tulevik 3:1 Tartu Tammekat.

Enne mängu:

Selle hooaja esimese heitluse Ida-Virumaa kuninga tiitlile võitis Sillamäe Kalev, kui kolm nädalat tagasi alistati Trans Narvas 2:1. Sillamäe väravad lõid selles kohtumises Meistriliiga suurim väravakütt Jaroslav Kvassov ning karistusala nurgast efektse ülepuusalöögi tagumise posti kaudu väravasse põrutanud ja sellega ühtlasi Postimehe lugejate hinnangul aprillikuu ilusaima värava auhinna võitnud Aleksandr Dubõkin. Transi auvärava autor oli Volodõmõr Kilikevitš.

Sillamäe edu oli mitmes mõttes loogiline, sest kaheksandat hooaega järjest ja kokku 12. hooaega meistriliigas peetavas duellis ongi Kalevil kirjas 15 võitu Transi 11 vastu, vaid kolmel korral on mäng lõppenud punktide jagamisega. Mullugi võitis Sillamäe kolm mängu neljast ning Transi ainsaks saavutuseks jäi kevadel esimeses omavahelises kohtumises välja võideldud 1:1 viik.

Vitalijs Zils (nr 12) saab reedeses mängus taas Narva Transi aidata. FOTO:
Vitalijs Zils (nr 12) saab reedeses mängus taas Narva Transi aidata. FOTO: Foto: Erik Prozes

Seekordsele mängule tuleb Trans aga eelmisega võrreldes hoopis positiivsemalt foonilt – lõhati ju eelmises voorus tõeline üllatuspomm, kui tänu värske täienduse Dmitri Barkovi ja Dmitri Smirnovi tabamustele kerkiti 2:0 võiduga esimeseks meeskonnaks, kes suutnud tänavusel hooajal alistada liiga liidri Nõmme Kalju. Et Trans on emotsionaalne meeskond, tõestas negatiivsemal moel ka pärast Florale kaotamist musta auku vajumine, kui kuuest järjestikusest mängust suudeti võtta vaid kaks punkti. Samamoodi võib Trans hea emotsiooni toel aga Sillamäe elu kibedaks teha – seda enam, et võrreldes eelmise vooru kohtumisega on mängukeelust vabanenud nii Vitalijs Zils kui ka meeskonna kapten Roman Nesterovski.

Enne tähtsat mängu ei saa aga nuriseda ka Sillamäe, sest kahes viimases voorus alistati Tartu Tammeka koondskooriga 9:0. Tartlastele avamängus ühe värava löönud ning seejärel Tartus koguni hooaja teise kübaratrikina jõudnud Jaroslav Kvassovil on sel hooajal kirjas juba kümme väravat, mis annab talle väravaküttide tabelis kindla esikoha. Liigatabelis on mullune hõbe Sillamäe 19 punktiga kolmas ning teisel kohal olevast Florast jäädakse maha kõigest kolme punktiga.

Sillamäe peatreener Sergei Frantsev: «Veel üks derbi Transiga, aga seekord mängime kodus. Mängule läheneme väga tõsiselt. Mäng liidri vastu tõestas, et meie vastane on võimeline lahendama igasuguseid ülesandeid. Oma poolt ütlen, et me saame aru, et juhtuda võib kõike ja me peame valmis olema tegema kõik, mis meist sõltub, et saavutada positiivset tulemust.»

Sillamäe vasakkaitsja, kapten Andrei Sidorenkov: «Meeleolu võistkonnas on positiivne, tahaksime näidata kodupublikule head jalgpalli. Kutsume kodupublikut staadionile meid toetama nagu eelmistel mängudel!»

Transi peatreener Aleksei Jagudin: «Meeskond on hetkel väga heas psühholoogilises seisundis. Sooviksime seda jätkata ka järgmises mängus. Valmistume väga tõsiselt, nagu kõikide mängude ning vastaste jaoks vaatamata nende tabelikohta. Mängime, et võita.»

Transi äärepoolkaitsja Vladislav Fjodorov: «Saame väga hästi aru, et Kalevi vastu tuleb üsna raske mäng, eriti võõrsil. Proovime võtta revanši meie kodukaotuse eest. Kutsume fänne meid naabrilinnas toetama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles