Finalistid selged: Spanoulise imekorvid viisid Olympiacose finaali, Real alistas suurelt Ülkeri

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Euroliigas peeti täna Madridis poolfinaalid. Kell 19 läksid vastamisi Piraeuse Olympiacos ja Moskva CSKA. Selle mängu võitis tänu Vassilisi Spanoulise ja Kostas Sloukase korvidele võimsa lõpuspurdi teinud Olympiacos 70:68. Neljandal veerandajal tuldi välja kaheksapunktilisest kaotusseisust. Olympiacosele tõi Georgios Printezis 14 ja Vassilis Spanoulis 13 punkti, CSKA edukaim oli 18 punktiga Nando de Colo.

Kell 22 algas Madridi Reali ja Istanbuli Fenerbache Ülkeri kohtumine ja seal tegi Real asjad selgeks juba poolajaga ning võitis mängu lõpuks 96:87. Realile tõi Gustavo Ayon 18 ja K.C. Rivers 17 punkti. Ülkeri resultatiivseimaks tõusis Andrew Goudelock 26 silmaga.

Pühapäevases finaalis näeb seega Reali ja Olympiacost.
 

Mängude käik:

(Postimees vahendab kohtumiste seisu veerandaegade kaupa)

Real - Ülker:

Neljas veerandaeg:

Ka neljas veerandaeg on seni kulgenud samas tempos, kisa on saalis palju, aga lähemale Ülker ei saa..seitse minutit minna. Nüüd on olnud tehnilisi ja ebasportlikke vigu, midagi ilusat pole see poolfinaal pakkunud. Real 84:69 eduseisus ja viis minutit mängida. Võitjas kahtlust ei tekkinud ja Real võitis 96:87.

Kolmas veerandaeg:

Hetkel tundub küll, et Ülkeril on sellisest kaotusseisust välja tulla ülikeeruline. Hetkel seis 64:40. Real peab oma kodusaalis Ülkeri fännide meeletu vilekoori saatel rünnakuid üles ehitama..Veerandaja lõpuni 2.55 ja Reali eduseis 67:52. Veerandaja võidab Real 76:59.

Teine veerandaeg:

Real saab teisel veerandajal hoo üles ning teeb kiiresti kümnepunktilise vahe sisse. Kui veerandaega on mängida veidi alla nelja minuti, on kodumeeskonna eduseis 44:31. Edasi vahe vaid suureneb ja õige pea on see juba 18-punktiline (50:32). Poolajale minnakse Reali 55:35.

Esimene veerandaeg:

Mängu algus kulgeb tasavägiselt, veerandaja lõpusireeniga koos tabab Emir Preldzic Ülkeri poolel ja veerandaja võidab 21:20 Ülker.

CSKA vs Olympiacos:

Neljas veerandaeg:

Ka neljandal veerandajal suudab CSKA oma eduseisu samas suurusjärgus hoida, 4.40 enne viimase veerandaja lõppu on Moskva klubi 59:51 juhtimas. Kostas Sloukase vabavisetest ja korvist mängus jõuab Olympiacos aga kahe punkti kaugusele 61:63, kui kaks minutit jääb mängida. Seejärel teeb Vassilis Spanoulis seda, mida ta hästi oskab ehk päästab mänge - tema kolmesest saab Olympiacos ette 64:63, mängida 1.58. Spanouliselt veel kahene ka otsa ja Olympiacos peal 66:63, aega 1.16. Kyle Hines tabab ühe vabaviske, Olympiacos peal 66:64 ja 38 sekundit mängida. Sonny Weems murrab korvi alla ja toob CSKA raskest seisust välja - 66:66 ning taas time-out, aega 31 sekundit. Spanoulis põrgatab rünnakuaja lõpuni ja lajatab siis kolmese - Olympiacos peal 69:66. Nando De Colole tehakse viga ja prantslane tabab kaks vabaviset, seega CSKA ühega taga (68:69), taas time-out, aega 7 sekundit. Nüüd tehakse viga Sloukasele ja kreeklane tabab kahest ühe, CSKA enam viskele ei saa ja Olympiacos pääseb finaali võiduga 70:68!

Kolmanda veerandaja järel on Venemaa suurklubi eduseis 51:47

Poolaaja võidab CSKA 36:35

Esimese veerandi võidab CSKA 20:17

Enne mänge: Põhihooaja edukaim meeskond CSKA alistas veerandfinaalis mängudega 3:1 Ateena Panathinaikose, Olympiacos oli 3:1 üle koduväljakueelist omanud Barcelonast.

Eelmisel hooajal finaalis valusalt Maccabile alla jäänud Real püüab kodusaalis pingetega toime tulla. Seni on hooaeg kulgenud lootusrikkalt ja veerandfinaalis võideti 3:1 Istanbuli Anadolu Efest. Fenerbahce Ülker lõpetas kindlalt 3:0 tiitlikaitsja Tel Avivi Maccabi teekonna.

Finaal peetakse pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles