Lietuvos rytase klubi juht annab Rockile kümme punkti esitluse eest

Vahur Kalmre
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonas Vainauskas
Jonas Vainauskas Foto: www.lrytas.lt

Lietuvos rytase klubi juhatuse esimees Jonas Vainauskas ütles intervjuus meeskonna kodulehel, et annab Tartu meeskonnale 10 punkti esitluse eest BBL Cupil ning Balti liigale 10 punkti selle eest, et karikaturniir toimus just selles linnas.

Samas ei tähtsusta Vainauskas üle Lietuvos rytase kaotust Rockile. Vainauskas ütles, et nende meeskond hakkab tiitleid korjama siis, kui tuleb õige aeg – seega kevadel.

Küsimusele «Kas rytase kaotus Eestis oli suur pettumus?» vastas Vainauskas: «Raske lühidalt vastata. Esiteks, tegemist on hooajaks ettevalmistumise etapiga. Muidugi, kaotasime tiitli, aga see on köömes võrreldes meie hooaja plaanidega. Leidsime palju vigu Poola turniiril, palju ka nüüd, mängides hooajaks väga hästi komplekteeritud ja ettevalmistatud Tartu meeskonnaga.»

Vainauskas ütles veel, et Lietuvos rytase ja Rocki tasemed on väga erinevad: Rock mängib vaid EuroChallenge turniiril ja peaaegu midagi kunagi ei võida, kuid samas näitavad Lietuvos rytase mängud Tartu meeskonnaga, et Rocki väljakul mängides peab endal olema väga hea mänguplaan. «Oleme nende vastu olnud suures eduseisus, aga ka kaotanud. Viimased tulemused näitavad, et oleme võitnud või kaotanud väheste punktidega lisaajal mängides,» ütles Vainauskas.

«Tartu on ainus Balti liiga meeskond peale Lietuvos rytase, kes saab aru, mida teeb,» ütles Vainauskas. «Neil on suurepärane noor treener, selge kooslus, mängijad, kes mängivad seni, kuni on meeskonnale vajalikud ja piisavalt hästi valitud leegionäärid.»

Vainauskase meelest said nemad aga Tartus korraliku õppetunni, sest praegusel ajal otsitakse parimat tasakaalu meeskonnas: omanike ja mängijate vahel, treeneri ja meeskonna vahel, omanike ja meeskonna vahel, kuniks meeskond nii taktikaliselt kui psühholoogiliselt saab üheks südameks.

«See on eesmärk,» lisas Vainauskas. «Sellised kaotused toovad meid veel lähemale eesmärgile, sest provotseerivad töötama paremini ning nägema omi vigu. Seega, ühtegi pretensiooni treenerile ega meeskonnale ei ole. Me mängisime, aga ei teinud teatud asju, osasid isegi põhimõtteliselt, et näha, kus me praegu oleme selle pooluue meeskonnaga.»

Tõlkinud Joona Saluveer

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles