Flora teenis tabeli viimase meeskonna üle raske võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistrivõistlustel võitis FC Flora koduväljakul 2:1 tabelis viimast kohta hoidvat Paide Linnameeskonda. Kuna meistriliiga liider Nõmme Kalju kaotas täna 0:1 Infonetile, siis on Kalju edu Flora ees vaid kaks punkti.

Paide läks tänast mängu Flora vastu Karl-Eerik Luigendi omaväravast juhtima, kuid Markus Jürgensoni penalti tõi 57. minutil tabloole viigiseisu. Võiduvärava lõi Flora kasuks Rauno Sappinen.

Infonetil tõi väärt võidu Kalju üle Andrei Kalimullini tabamus 77. minutil.

Liigatabel:

  1. Kalju 27
  2. Flora 25
  3. Sillamäe 22
  4. Infonet 21
  5. Levadia 20
  6. Viljandi 14
  7. Narva 10
  8. Tartu 8
  9. Pärnu 5
  10. Paide 2

Enne mängu:

Tabeli teine Flora saab laupäeval Paide vastu võimaluse pesta maha kurbus kolmapäeval Evald Tipneri karikasarja poolfinaalis Nõmme Kaljult saadud 1:2 kaotuse üle. Flora pole tänavu liigas punkte loovutanud kellelegi peale Kalju ja Levadia, kõikide teiste meeskondade vastu on võetud kolm võidupunkti. Poolfinaali kaotusest veel halvemad võivad aga Flora jaoks olla uudised Enar Jäägeri kohta, kes tegi mängus Kaljuga viga põlvele ning võimalik, et meest ootab põlvesidemete vigastuse tõttu ees pikem mängupaus.

Enar Jääger ootab ärevalt teateid arstidelt. FOTO:
Enar Jääger ootab ärevalt teateid arstidelt. FOTO: Foto: Tairo Lutter

See jätaks Flora kaitseliini – mis on vaid kuue sisselastud väravaga senise Premium liiga hooaja parim – kogenumatest meestest vaid Nikita Baranovi ja Markus Jürgensoni, viimastest hooaegadest on arvestatav hulk Meistriliiga mänge kirjas ka Kevin Aloel. Samas on peale nende kolme peatreeneril Norbert Hurdal veel kaitsjatest kasutada vaid 20-aastane Janar Õunap, 19-aastane Madis Vihmann ja 18-aastane Joosep Juha, kellel meistriliigas mänge seni kirjas vastavalt kuus, üks ja kaks. Päris rahul ei saa Flora seni olla ka oma rünnakuga, sest väravaid on kümne vooruga löödud 16 – see on küll Premium liiga hetke kolmas näitaja, kuid samas jäädakse nii Kaljule kui ka Sillamäele kümnekonna väravaga alla ning ollakse selles arvestuses pigem samas seltskonnas meeskondadega, kes tabelis kohtadel kolmandast üheksandani.

Paide katastroofiliselt alanud hooaeg sai jätku eelmise vooru kohtumises Viljandiga, kus näidati küll mõnest varasemast kohtumisest hoogsamat mängu ja tabati postigi, ent Joonas Tamme kaks hilist väravat tõid Paidele siiski hooaja kaheksanda kaotuse. Endiselt ollakse meistriliigas ainuke võiduta meeskona ja kogenud ründaja Vjatšeslav Zahovaiko nentis pärast eelmise vooru kohtumist Postimehele otse-eetris intervjuud andes mõrult: «Kriis on, ei hakkagi salgama – ühtegi võitu meil pole. Ainus variant sealt kriisist välja tulla on kõvasti tööd teha, seega peame rohkem pingutama ja suhtumist muutma. Suhtumine on praegu selline nagu ta on.»

Paremat suhtumist näitas Paide teisipäeval karikasarja poolfinaalis Flora näljase duubelmeeskonna vastu, kui noorte florakate visa vastupanu maha suruti ja 3:1 võiduga finaali jõuti – väravalööjateks Lauri Varendi, Jasper Uwaegbulam ja Zahovaiko ise. Eurosarja koht on Paidest seega vaid ühe mängu kaugusel, ehkki selle saamiseks tuleb 30. mail finaalis alistada selge soosik Kalju. Julgust võib Paidele anda ka see, et esimeses omavahelises mängus suudeti Flora kuival hoida 80. minutini, alles siis avas Sakari Tukiainen skoori ja kaks minutit enne kohtumise normaalaja lõppu vormistas Flora 2:0 võidu Rauno Alliku.

Flora peatreener Norbert Hurt: «Meil on selge, et neljapäeval taastume ja siis on üks päev aega trenni teha, aga kindlasti saame olema laupäeval väga tugevad. Meil töö käib alati pikema perspektiiviga ning kõik ideed mänguks on olemas ka Paide vastu. Mõne rõhuasetuse võib-olla muudame ja vaatame, mis seisus meeskond on.»

Flora ründaja Rauno Alliku: «Karikamängud on meie jaoks selleks korraks läbi ja nüüd tuleb keskenduda liigale. Eks Paidel ole ka vaja punkte hakata koguma, sest nad on tabelis viimasel kohal, kust kindlasti tahetakse välja rabeleda. Vastane saab küll ühe päeva rohkem taastuda, aga meiegi oleme laupäevaks valmis!»

Paide peatreener Meelis Rooba: «Laupäeval on tulemas väga huvitav mäng Floraga. On tähtis, et suudame karikamängust taastuda ja keskenduda uuele mängule.»

Paide poolkaitsja Martin Ustaal: «Oleme väga rõõmsad karikafinaali jõudmise üle, kuid nüüd peame keskenduma järgmistele liigamängudele, et saada eluliselt vajalikku punktilisa. Paide pole küll kunagi Floralt võidupunkte võtnud, kuid miks ei võiks me seda väärtuslikku võitu võtta just järgmises omavahelises mängus? Viimases mängus Floraga suutsime neid hoida nulli peal 80 minutit, seekord üritame keskenduda mängu lõpuni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles