Jagr lõpetas (jälle) koondisekarjääri, kuid jahib veel Stanley karikat

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaromir Jagr (esiplaanil) jälgib mõtlikult, kuidas Tšehhi koduse turniiri pronksimängus USa paremust tunnistas.
Jaromir Jagr (esiplaanil) jälgib mõtlikult, kuidas Tšehhi koduse turniiri pronksimängus USa paremust tunnistas. Foto: SCANPIX

Eile Tšehhis lõppenud jäähoki maailmameistrivõistlustel jäi kodumeeskond medalita, kui pronksimatšis tunnistati USA 0:3 paremust.

43-aastase legendi Jaromir Jagri ja Tšehhi koondise jaoks oli tegemist siiski hea turniiriga ning kodumeeskonna tipphetkeks jäi veerandfinaalis saadud 5:3 võit Soome üle, kus Jagr kaks väravat viskas.

Turniiri viimase mängu järel kinnitas legendaarne hokimees, et rohkem teda Tšehhi koondises ei näe. Sama ütles Jagr ka möödunud aasta MMil. «Olen õnnelik, et tulin siia mängima. Kodus on hea lõpetada,» teatas ta pärast mängu. «See oli midagi erilist, kuigi medalist jäime seekord ilma.»

Siiski kinnitas vanameister, et mängijakarjääri lõpp veel käes ei ole. Kui temalt küsiti hokikarjääri tipphetke kohta, siis kõlas vastuseks: «Loodetavasti see alles tuleb. Pärast puhkust lähen ma tagasi Floridasse. Elan seal ja valmistun järgmiseks hooajaks. Usun, et meil on piisavalt hea meeskond, et järgmisel hooajal Stanley karikas võita.» Viimati õnnestus Jagril ihaldatud tiitel võita 1992. aastal.

USA alustas MMi pronksimängu selgelt paremini ning juba esimese kolmandiku järel oldi 2:0 eduseisus, kolmas värav visati teisel perioodil. Kuigi Tšehhi andis endast kõik, et viimasel kolmandikul vähemalt auväravani jõuda, pidas noor USA koondis lõpuni vastu ja hoidis oma puuri puhtana.

«Ma ei tunne erilisi emotsioone. Ma isegi ei mängi emotsionaalselt, sest emotsioonid võivad tappa. Tore oli näha, et fännid nautisid seda turniiri,» rääkis Jagr pärast kuiva kaotust.

USA noorusest loob omapärase pildi tõik, et kui Jagr 1990. aastal MMil debüteeris ja pronksi võitis, oli praegustest USA koondislastest sündinud vaid kaheksa meest ning ka nemad olid toona pigem imikud. Vaatamata soliidsele vanusele kerkis Jagr kuue värava ja kümne söödupunktiga ka tänavu Tšehhi liidriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles