Eesti võidusõitja Gabriel Dominic Sergo näitas Soomes suurepärast hoogu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gabriel Dominic Sergo.
Gabriel Dominic Sergo. Foto: Erakogu

Soome autoringraja meistrivõistluste avaetapp sõideti Ahvenisto ringrajal ja BMW autode sarjas saavutas noor Eesti võidusõitja, vaid 14-aastane Gabriel Dominic Sergo ühe poodiumikoha. Kahes ülejäänud sõidus finišeeris Sergo neljanda ja kuuenda kohaga.

Gabriel Dominic Sergo alustas Ahvenisto ringrajaga tutvumist juba neljapäeval toimunud testisõiduga, et talle võõra ringrajaga paremini kohaneda. Ahvenisto ringrada peetakse väga keeruliseks, sest rajal praktiliselt puuduvad ohutusalad ja seetõttu maksab iga sõiduviga rängalt kätte. Neljapäeval sai Sergo oma sõidutreeneri Sten Pentuse juhendamisel läbida palju ringe nii vihmas kui ka kuivaga ning see andis väga hea baasi, millelt juba võistlussõitudele edasi liikuda.

Reedel toimunud ametlikel treeningutel näitas eestlane väga head stabiilsust ning sai keskenduda juba võistlusteks ja ajasõiduks sobivate seadete testimisega. Laupäeva hommikuses esimeses ajasõidus saavutas Sergo suurepärase teise ja teises ajasõidus kolmanda koha ning tõestas järjekordselt, et talvine treening ja ettevalmistus on 14-aastasest poisist teinud väga kiire ringrajapiloodi.

Laupäeval sõideti esimene võistlus kolmest ning esimesed kaheksa startisid ajasõitude tulemuste pööratud järjekorras. Seega alustas Sergo 45 minutilist ühe kohustusliku boksipeatusega sõitu seitsmendalt kohalt. Võistluse käigus suutis oma kohta veidi parandada ja finišeeris kuuendana.

Pühapäeval toimunud teises sõidus teiselt kohalt startinud eestlane tegi suurepärase etteaste ja lõpetas põneva võstluse tubli kolmanda kohaga ning näitas, et on tõsiseltvõetav konkurent ning kindel pretendent poodiumikohtadele ka edaspidi.

Viimasele kolmandale võistlusele startis Sergo kolmandalt kohalt ning tihedas stardijärgses trügimises oli sunnitud esimeses kurvis kokkupõrke vältimiseks loovutama ühe koha ja langes neljandaks. Samas järjestuses sõit ka lõppes ning esimese etapi kolme võistlussõidu järel on Sergo Soome BMW sarjas neljandal kohal.

«Gabriel on sellel aastal kindel esikolmiku pretendent ning väga andekas noor autosportlane, kelle parimaid saavutusi näeme tulevikus,» kommenteeris Gabrieli sõidutreener Sten Pentus. «Tema tagasihoidliku olemuse taga peitub üks andekamaid noori talente, keda oma seitsme aastase treeneri karjääri jooksul kohanud olen.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles