Sidney Crosby tõusis tänavuse MMiga jäähoki legendide sekka

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidney Crosby saadab litri finaalis väravasse.
Sidney Crosby saadab litri finaalis väravasse. Foto: SCANPIX

Tšehhis toimunud jäähoki MMil tõusis ala tõeliste legendide sekka 27-aastane kanadalane Sidney Crosby. Võidukasse Kanada koondisesse kuulunud Crosby tõusis nüüd nende meeste sekka, kes võitnud MM-tiitli kõrval ka Stanley Cupi kui ka OM-kulla.

Stanley Cupi võitis Crosby Pittsburgh Penguinsi särgis hooajal 2008/09. Toona sai temast ka läbi aegade noorim kapten, kes saanud Stanley Cupi pea kohale tõsta. OM-kulla on Crosby Kanada koondise ridades võitnud nii 2010. aastal Vancouveris kui ka 2014. aastal Sotšis.

Kanadalastest on sarnase saavutuseni varasemalt jõudnud Rob Blake, Joe Sakic, Brendan Shanahan, Scott Niedermayer, Chris Pronger, Eric Staal, Jonathan Toews ja Patrice Bergeron.

Esimestena said nimetatud kolm tiitlit kokku rootslased Tomas Jonsson, Mats Näslund ja Hakan Loob, kes said kolm autasu kokku 1994. aasta Lillehammeri olümpiamängudega.

Koos Crosbyga on nüüd kõik kolm tiitlit suutnud võita 26 hokimeest. Lisaks üheksa kanadalase ning üheksa rootslase kõrval on sellise saavutuseni jõudnud veel kuus venelast ja kaks tšehhi. Ainsa treenerina on selle saavutuseni jõudnud kanadalane Mike Babcock.

Tšehhis toimunud MMil Kanada koondise kapteniks olnud Crosby'st sai aga üldse esimene mees, kes on nimetatud kolm tiitlit kaptenina võitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles