Leok tegi MMi etapil võimsa esituse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok
Aigar Leok Foto: enduro21.com

Pea 4000 elanikuga Portugali kõrgeima tipu läheduses asuvas Gouveia linnas sõideti lõppenud nädalavahetusel enduro maailmameistrivõistluste kolmas etapp, kus eestlastest olid võistlutules Aigar Leok ja Rannar Uusna. Leok saavutas omas klassis kolmanda, Uusna kümnenda koha.

Reede õhtul sõidetud publikukatsel näitas Leok (TM) E3 klassis kaheksandat aega, kuid laupäeval olid eestlase kohad enda klassis 8., 5., 5., 9., 4., 6., 9., 4., 6., 6., 5. ja 6. ning päeva lõpuks kuulus talle viies koht. Kaotust võitjale austraallasele Matthew Phillipsile (KTM) kogunes õhtuks poolteist minutit. Poodiumi madalamatele astmetele astusid laupäeval prantslane Mathias Bellino (Husqvarna, +8,3 sekundit) ja soomlane Matti Seistola (Sherco, +18 sek).

Eilset päeva alustas Leok viienda ajaga ning järgmistel olid tema ajad 5., 10., 6., 6., 9., 5., 2., 6., 2. ja 3. Enne viimast katset edestas Bellino Leokit ainult 0,4 sekudniga ja tänu viimase katse pingutustele möödus Leok MMi liidrist ning sai Phillipsi ja Seistola järel kolmanda koha. Eestlane kaotas võitjale 46,8 sekundiga ja edestas Bellinot lõpuks 1,1 sekundiga.

«Ilm oli palav ja rajad keerulised, aga eks kõigile olid olud samad. Teisel päeval võtsin natuke rohkem riske ja ajad tulid tänu sellele paremad. Samas oli ka tunne parem, kui esimesel päeval. Teisel päeva lõpus sai käia ka poodiumil, mis oli positiivne lõpp mu pikale reisile. Nüüd teeme tööd edasi ja vaatame, mis järgmisel etapil saama hakkab. Hetkel tulen kodumaale ja annan õlale puhkust, et järgmisel võistlusel kergem oleks,» rääkis Leok.

Bellino juhib küll 103 punktiga E3 klassis, kuid vahe järgnevatega vähenes. Nii kaotab teisel kohal olev Seistola talle nüüd ainult 4 punktiga, kellest Phillips jääb maha omakorda 8 puntiga. Leok jätkab neljandal kohal ja tema saldo on 73 punkti.

Uusna oli reede õhtul sõidetud katsel enda klassis üheksas. Laupäeva alustas ta 11nda ajaga ning järgnevatel katsetel oli ta enda klassis enamjaolt kohtadel 13.-14. ja lõpetas päeva 13ndana, kaotust võitjale, itaallasele Alex Salvinile (Honda), kogunes üle 6 minuti. Kusjuures Salvini edestas prantslast Antoine Meo'd (KTM), kes võitis küll viimase katse 6,5 sekundilise eduga itaallase ees, ainult 0,6 sekundiga. Kolmanda koha saanud prantslane Pierre-Alexandre Renet (Husqvarna) jäi Salvinist juba üle 55 sekundi.

Pühapäevasel avakatsel oli Uusna E2 klassis 11. ning ülejäänutel katsetel kümnenda koha piirimail ja päeva lõpetaski noormees kümnendal kohal. Eile Meo konkurentidele suurt sõnaõigust ei andnud ja kontrollis tervet päeva ning edestas Renet'd 11 sekundiga, kes alistas põnevas duellis Salvini ainult 0,3 sekundiga. Uusna jäi Meost lõpuks kuus ja pool minutit.

«Ülesõidud oli aeglased kivide otsas turnimised ja raske oli nõkerdamise pealt katsele minna, kus pidi tehnilistel ja pikkadel katsetel kohe stardist gaasi põhja keerama. Üle 30-kraadine kuumus tegi ka oma töö ning esimesel päeval jäi ka kaasas olnud veest väheks ja poole päeva pealt oli kogu energia läinud. Teine päev oli õnneks juba parem,» kommenteeris rasket võistlust Uusna, kelle järgmine võistlus on 30.-31. mail Buzetis Horvaatias toimuv Euroopa meistrivõistluste teine etapp.

E2 klassis jätkab MM-liidrina Meo, kellel on koos 117 punkti, talle järgnevad Renet (98 p) ja Salvini (97 p). Kolmest etapist kahel osalenud Uusna tõusis 17 punktiga 12ndale kohale.

Enduro maailmameistrivõistlused jätkuvad 6.-7. juunil Kreekas Serreses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles