Venelaste «maailma parimad» jäid valitsejatele alla

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada (punases) ja Venemaa MM-finaalis.
Kanada (punases) ja Venemaa MM-finaalis. Foto: SCANPIX

Kanada on maailma parim jäähokimaa – selle niigi ilmselge fakti tõestuseks tõusid nad pühapäeva hilisõhtul seitsmeaastase vaheaja järel maailmameistriteks. Kanada on võitnud kaks viimast olümpiat – turniirid, kus kõik maailma tugevamad koondised on kohal oma parimas rivistuses, kuid nad on parimad ka siis, kui suur hulk superstaare rassib alles Stanley Cupi otsustavatel mängudel või on MMil osalemise asemel otsustanud juba suvepuhkuse kasuks.

Pühapäeva õhtul Prahas peetud finaal kujunes paljutähenduslikuks. 6:1 pole lihtsalt võit, vaid hävitustöö ennast samuti vägevaks hokimaaks pidava Venemaa kallal. Alles päev varem, pärast poolfinaalis USA alistamist kihas Venemaa meedia sealsete hokispetside arvamustest, et kaks maailma parimat hokimeest on just nende rivistuses – Jevgeni Malkin ja Aleksandr Ovetškin. Finaalis suutnud aga parimateks hinnatud mehed kanadalastele vastu hakata.

Kanada oli finaalis Venemaast üle igas mänguelemendis – kiiruses, agressiivsuses, osavuses. Venemaa rünnakud sumbusid Kanada kaitsesse juba kesktsoonis, samal ajal kui Venemaa enda kaitsjad jäid vastaste takistamisel pidevalt hiljaks. Venemaa hokivaatlejad meenutasid otsekohe eelmisi valusaid kaotusi Põhja-Ameerika meeskondadele. Mängupilt olevat alati sama.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles