Schumacher kaotab sel nädalavahetusel Monacos kauaaegse rekordi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher kihutamas 2006. aasta Monaco etapil Ferrari roolis.
Michael Schumacher kihutamas 2006. aasta Monaco etapil Ferrari roolis. Foto: SCANPIX

Sel nädalavahetusel peetaval Monaco vormel-1 etapil vahetub alates 2004. aastast Michael Schumacheri nimel olnud rajarekordi omanik.

Kurvides 12-14 ehk Tabaci kurvi ja kuulsa basseinikurvi vahel muudetakse rada senisega võrreldes kolm meetrit lühemaks. Senine rekord on neli korda Monaco etapi võitnud Schumacheri käes, sest sakslane läbis 2004. aastal ühe ringi ajaga 1.14,439. Pärast eesootavat nädalavahetust saab selle aga viimaks endale keegi teine.

Kahel viimasel aastal on vürstiriigis võidutsenud Mercedese sõitja Nico Rosberg. Kui sakslane võidab ka pühapäeval, saab temast läbi aegade alles neljas mees, kes suutnud võita Monaco etapi vähemalt kolm aastat järjest. Samaga on seni hakkama saanud Ayrton Senna, Graham Hill ja Alain Prost. Praegustest tegevsõitjatest on lisaks Rosbergile rohkem kui korra Monacos võidutsenud ainult Fernando Alonso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles