TÜ/Rock alustab Balti liigat Rootsis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giorgi Tsintsadzelt ootab Rocki meeskond eelkõige enesekindluse ja innukuse süstimist, aga ka skoori.
Giorgi Tsintsadzelt ootab Rocki meeskond eelkõige enesekindluse ja innukuse süstimist, aga ka skoori. Foto: Margus Ansu

Homme peab TÜ/Rock tänavuse esimese Balti liiga kohtumise. Tartlaste peatreeneri Indrek Visnapuu sõnul on meeskonna koosseis igati konkurentsivõimeline.


Rock tundub olevat kõige paremini komplekteeritud Eesti korvpallimeeskond. Kas peatreener on oma tiimiga rahul?

Võistkonnas on piisavalt mängijaid, kes suudavad vajalikul hetkel otsuseid teha. On suhteliselt lihtne ka vahetustega mängida, suuri kõikumisi ette ei tule.

Nädalavahetus näitas, et kellegi pärast pole vaja karta. Oli hea ühtne hingamine ja seda tuleb suuta igas mängus välja näidata.

Meeskonna koostamisel räägiti kolmeaastasest perspektiivist. Balti Karikas näitas aga, et selle seltskonnaga võib juba praegu julgelt lahingusse minna.

Võistkond ongi perspektiiviga komplekteeritud. Aga ei saa suurpuhastust võistkonnas teha nii, et unustad tulemuse saavutamise sootuks. Viimaste täiendustega oleme suhteliselt konkurentsivõimelise koosseisu kokku saanud ja võime minna oma liigadele vastu.

Kas Callistus Eziukwu katseaja eduka lõppemisega on Rocki koosseis selleks hooajaks lõplik?

Praegu me kedagi juurde ei otsi ja väljavahetamissoovi ei ole. Küsimärk on Janar Taltsi kohal – kui talle tuleb hea pakkumine, võib ta takistusteta lahkuda. Siis on olukord uus ja tuleb mõelda korvialuse täienduse peale.

BBL Cup näitas, et Rock mängib kiiremini kui varasematel aastatel. Kiire mäng näib olevat ka peatreeneri eesmärk. Kas meeskond saab peatreeneri antud ülesandega hakkama?
Treenime kogu aeg, et mäng oleks väga intensiivne. See on sammhaaval paranenud.

Millised on kõige suuremad mängulised erinevused eelmise aasta Rocki ja selle hooaja Rocki vahel?

Kõrvalt vaadates tuleb mänguline erinevus välja sellest, kes mängivad. Kogenumate mängijate platsil viibimise ajal üritati rohkem mängu lugeda ja olukordi ära kasutada. Praegu on olulisem agressiivsusega eeliseid tekitada. Initsiatiivi haaramisel on suurem osakaal.

Eelmistel hooaegadel on olnud probleem mängijate stabiilsus. Kas treeningute ja esimeste mängude põhjal saab öelda, et selles on midagi paremaks läinud?

Elame-näeme. Erineva pikkuse ja erinevate vastastega kontrollturniirid on seljataga. Nüüd läheme graafikusse, kus saab kontsentreeruda korraga üheks mänguks. Kindlasti kõikumisi tuleb. Keskmine vanus on allapoole läinud ja ebastabiilsus käib noorusega kaasas.

Mida peatreener loodab sel hooajal Giorgi Tsintsadzelt? Viimati oli ta Tartus kogenud  meeskonnas, nüüd on ise üks kogenumaid.

Seda ootakski, et ta suudaks  kogemusi väljakul ära kasutada ja sellega aitaks võistkonnal tuua kindlust väljakule. Tema ülekeemine jms on teada, ent aastakene on vanust juurde tulnud, loodetavasti oskab ta end paremini kontrollida.

Samas see keevalisus sütitab ka teisi innukamalt tegutsema. Ta peab harjuma, et temalt oodatakse enesekindluse näitamist ja jagamist. Loomulikult ka skoori. Füüsiline vorm pole praegu kõige parem, aga see on aja küsimus, mil ta suudab oma kohuseid edukalt täitma hakata.

Neljapäeval on esimene kohtumine BBLi eliitdivisjoni uue klubi, Norrköpingi Dolphinsiga nende koduväljakul. Kellega tegu?

Ei ole nendega mänginud. Nende mängudest Tallinna turniiril Honka ja Cramoga saime mingi ettekujutuse. Aga uus kogemus on ka see, et BBLi mängule tuleb lennukiga sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles