Avalda arvamust: kas aasta treeneriks valida Sõber, Keel, Karjus või keegi muu?

Oliver Lomp
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Rüütli
Tarmo Rüütli Foto: Liis Treimann

Nagu aasta mees- ja naissportlase valimiselgi, on tänavu raske eelistada, kes võiks olla aasta peatreeneri tiitli vääriline.

Suurimad favoriidid sellele tiitlile on ilmselt võrkpallikoondise loots Avo Keel, Kaia Kanepi juhendaja Silver Karjus, korvpallitreenerid Indrek Visnapuu ja Andres Sõber, jalgpallikoondise tüüri juures asuv Tarmo Rüütli ja meessuusatajate treener Mati Alaver.

Avo Keel on viinud võrkpallikoondise täiesti uuele tasemele. Võrkpallurid jõudsid juba teist korda järjest Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile, kui play-off’is alistati tänavu tugev Holland.

Kuigi Silver Karjus ei ole veel ametlikult Kaia Kanepi treeneriks nimetatud, on selge, et Kanepi ei suutnuks ilma temata nõnda edukalt esineda. Kanepi jõudis Karjuse juhendamisel nii Wimbledonis kui US Openil veerandfinaali, võitis Palermos esimest korda WTA turniiri ja on ka käimasoleval Tokyo kahe miljoni dollari suuruse auhinnafondiga turniiril jõudnud juba veerandfinaali.

Kuigi Tartu Rocki korvpalliklubi kulges tõusude ja mõõnadega, suutsid tartlased Indrek Visnapuu juhendamisel jõuda Balti liigas kuue tugevama hulka ning hooaja lõpus krooniti nad Eesti meistriteks.

Andres Sõber jällegi tegi omamoodi imet. Kes oleks hooaja eel peale rakverelaste arvanud, et koduses korvpallifinaalis ei kohtugi Kalev/Cramo ja Tartu Rock. Tarvase hooaeg oli aga nõnda tugev, et Rock ja Kalev pidid madistama poolfinaalis. Tarvas jõudis välja finaali Rocki vastu, läks seal ette 2:0, kuid kaotas lõpuks 2:4.

Tarmo Rüütli on jalgpallikoondise viinud mänguliselt täiesti uuele tasemele. Nüüd suudavad sinisärklased vähemalt episoodiliselt mängus domineerida ka kõige tugevamate vastaste vastu. 2010. aastal on meie koondisel spordialade kuninglikul alal ette näidata viik tugeva Horvaatia vastu. Rüütli kahjuks räägib siiski see, et väga magusat võitu tal ette näidata pole. Itaalia vastu oli see lähedal...

Mati Alaveri võib vastuvaidlemata pidada Eesti üheks teenekamaks treeneriks läbi aegade. Isegi kui meessuusatajate seis tundub vilets, oskab Alaver ajastada sportlaste vormi alati tippvõistluste ajaks. Vancouveri olümpiamängudel võeti pea maksimum, kuid Andrus Veerpalu endale ebameeldivas 50 km ühisstardiga klassikasõidus kuuenda koha sai.

Kes aga vääriks parima treeneri nimetust sinu meelest. Kas keegi eelpool nimetatutest või keegi muu? Põhjenda oma valikut! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles