Fotod: lisaajal karika võitnud Juventus jahib jätkuvalt kuldset kolmikut

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia jalgpallikarika võitjaks krooniti Torino Juventus, kes alistas finaalis lisaaja järel 2:1 Rooma Lazio.

Seega omab Juventus jätkuvalt võimalust võita ühel hooajal kuldne kolmik - oma riigi meistritiitel, karikasari ja Meistrite liiga. Euroopa mainekaima klubisarja finaalis kohtutakse 6. juunil Berliinis FC Barcelonaga.

Koduses karikafinaalis asus Lazio juba neljandal minutil mängu juhtima, kui värava lõi Stefan Radu. Juventusel kulus vastamiseks seitse minutit, siis oli täpne keskkaitsja Giorgio Chiellini. Lisaajal kerkis Juventuse poolel ootamatuks kangelaseks vahetusmees Alessandro Matri. Viimase nelja üleminekuakna jooksul klubi vahetanud Matri on pärast jaanuaris laenulepinguga Juventusesse naasmist saanud napilt mänguaega, kuid lisaajal oli just tema see, kelle 97. minuti tabamus tõi Juventusele klubi ajaloo kümnenda karikavõidu.

Kümme karikavõitu märgib ühtlasi Itaalia rekordit, kuid viimati krooniti Juventus Itaalia karikavõitjaks 1995. aastal. Tänavu neljandat aastat järjest Itaalia meistriks kroonitud Juventus üritab saada kaheksandaks klubiks, kes suutnud ühel hooajal võita nii koduse meistritiitli, karika kui ka Meistrite liiga. Varem on sellega hakkama saanud Glasgow Celtic, Amsterdami Ajax, PSV Eindhoven, Manchester United, Barcelona, Milano Inter ja viimati hooajal 2012-13 Müncheni Bayern.

Sama võimalus on jätkuvalt ka Juventuse Meistrite liiga finaalivastasel Barcelonal, kes kindlustas nädalavahetusel klubi ajaloo 23. liigatiitli ning kohtub 30. mail koduses karikafinaalis Athletic Bilbaoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles