FIFA avalikustas ametlikult maailma kõige kiirema tippjalgpalluri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antonio Valencia (vasakul) ja Alexis Sanchez kuuluvad mõlemad Euroopa tippliigade kümne kiireima jalgpalluri hulka.
Antonio Valencia (vasakul) ja Alexis Sanchez kuuluvad mõlemad Euroopa tippliigade kümne kiireima jalgpalluri hulka. Foto: SCANPIX

Jalgpallisõbrad on juba mõnda aega vaielnud, kes ikkagi on maailma kiireim tippjalgpallur. Mõni peab selleks Arjen Robbenit, teine Cristiano Ronaldot ja kolmas Gareth Bale'i, kuid FIFA avaldatud ametlik statistika näitab, et õigus pole neist kellelgi.

FIFA mõõtis viimase paari kuu jooksul kõikides tippliigades mängivate meeste kiirust ning seeläbi selgus ka võitja - Manchester Unitedis palliv Antonio Valencia. 29-aastane ekuadorlane, kes liitus Unitediga 2009. aastal, on tavapäraselt olnud puhas ääreründaja, kuid pidanud viimastel hooaegadel olude sunnil mängima palju ka äärekaitsjana. Sellegipoolest on mees suutnud käesoleva hooaja jooksul näidata tippkiirust 35,1 km/h.

Valencia edestab napilt Bale'i, kolmanda koha sai Tottenhamist Evertonis laenul olev Aaron Lennon. Ronaldo on tabelis neljas, Robben aga alles üheksas.

Võrdluseks oli Usain Bolti keskmine kiirus 2009. aastal Berliinis 100 meetri jooksu maailmarekordit 9,58 püstitades ilma reaktsiooniaega arvestamata 38,18 km/h, tippkiirus aga arvutuste põhjal 44,72 km/h.

Maailma tippliigade kümme kiireimat mängijat:

1. Antonio Valencia (Manchester United) – 35,1 km/h

2. Gareth Bale (Madridi Real) – 34,7 km/h

3. Aaron Lennon (Tottenham, laenul Evertonis) – 33,8 km/h

4. Cristiano Ronaldo (Madridi Real) – 33,6 km/h

5. Theo Walcott (Londoni Arsenal) – 32,7 km/h

6. Lionel Messi (Barcelona) – 32,5 km/h

7. Wayne Rooney (Manchester United) – 31,2 km/h

8. Franck Ribery (Müncheni Bayern) – 30,7 km/h

9. Arjen Robben (Müncheni Bayern) – 30,4 km/h

10. Alexis Sanchez (Londoni Arsenal) – 30,1 km/h

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles