Indianapolises suurel kiirusel seina sõitnud kanadalane pääses ülinapilt surmast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Hinchcliffe'i karm avarii.
James Hinchcliffe'i karm avarii. Foto: SCANPIX

Sel nädalavahetusel USAs peetava kuulsa võidusõidu Indianapolis 500 treeningul avarii teinud James Hinchcliffe'i avarii asjaolud said lõplikult selgeks ning ühtlasi selgus ka, et ehkki esmapilgul polnud tegu sugugi kõige peadpööritavama õnnetusega, pääses kanadalane tegelikult surmasuust.

Hinchcliffe viidi avarii järel haiglasse, talle tehti operatsioon ja IndyCari pressiteenistus teatas napisõnaliselt, et mehega on kõik korras ning ta on stabiilses seisundis. Avarii asjaolude lähemal uurimisel ilmnes aga, et Hinchcliffe  sattus äärmiselt õnnetute kokkusattumuste ohvriks ning võib oma teist sünnipäeva tähistada.

Tõenäoliselt purunes Hinchcliffe'i Dallara-Hondal kurvis vedrustus ning see oli ka põhjuseks, miks auto seina sõitis. Kokkupõrkel betoonseinaga tungis purunenud õõtshoob auto kokpitti, läbistas Hinchcliffe'i parema jala, tungis ka vasakusse reide ning jäi pidama alles vaagnaluud tabades. 28-aastane kanadalane ei saanud seetõttu mõistagi ise kokpitist välja ronida ning pidi ootama, kuni päästemeeskond õõtshoova läbi lõikas. Alles siis õnnestus abistajatel kanadalane autost kätte saada.

Hinchcliffe kaotas saadud vigastuste tõttu palju verd ning portaali Racer.com väitel päästis tema elu vaid professionaalse päästemeeskonna kiire ja otsustav tegutsemine. Kõikide prognooside kohaselt paraneb Hinchcliffe saadud vigastusest siiski kenasti ja saab võidusõitjakarjääri jätkata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles