Rocki suur võimalus: eneseusk ja võitlejahing ei tohi ära kaduda

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kurbas (palliga) on finaalseerias Tartu Rocki liidriks kerkinud, teda kattev Kalev/Cramo vedur Scott Machado on meeskonna aga rööbastelt välja juhtinud.
Tanel Kurbas (palliga) on finaalseerias Tartu Rocki liidriks kerkinud, teda kattev Kalev/Cramo vedur Scott Machado on meeskonna aga rööbastelt välja juhtinud. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallis võib täna tulla paleepööre: kui Tartu Ülikool/Rock võidab neljandat korda Kalev/Cramot, siis kroonitakse tartlased esimest korda pärast 2010. aastat Eesti meistriks. Rocki senine ülekaal on olnud kahtlemata üllatav ja selle poolest meenutab tartlaste võimalik võidukäik aastat 2000, kui toonane Delta mängis 3:0 üle Tallinna Kalevi.

Noorte ja vihaste Tartu oma kasvandike asemel veavad Emajõe linna esindusklubi nüüd kogenud (ja Tallinnast pärit) Eesti koondislased, aga eeldatava autsaideri rollist on välja tuldud sama veenvalt.

«Olukorrad on tõesti sarnased, mängijad said finaalseeriale vastu minna teadmisega, et keegi neisse ei usu. Pallurid ise ikka usuvad endasse, aga see, mida kõrvaltvaatajad ütlevad, võib tekitada sportlikku viha. Kalevil võis olla vastupidi – mõtlesid, et tulevad ja panevad lihtsalt ära, aga järsku ei õnnestu enam midagi,» ütles Delta kullameeskonna peatreener Teet Laur.

Toonane Delta tagamängija ja viimati meistriliigas Audentese tiimi juhendanud Indrek Visnapuu nii selget võrdlusmomenti ei näe. «Tänavune Rocki kuld oleks üllatus, aga mitte nii suur kui Delta oma. Siis olid Tartu omad jõud vastamisi koondislastega, nüüd on Rockil koondise tuumiku liikmeid isegi rohkem kui Kalevil. Pealegi oli see nii ammu, veerandaegasid veel polnud ja rünnakuaeg oli 30 sekundit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles