Hõreda kaitseliiniga Flora loobus ootamatult ühest põhimehest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikita Baranov.
Nikita Baranov. Foto: Toomas Tatar/Postimees

Jalgpalli Eesti meistriliigas teisel tabelireal olev FC Flora andis ootamatult teada, et on loobunud kaitsja Nikita Baranovi teenetest.

Portaali Soccernet.ee sõnul teatas Baranov vastuseks klubi uuele lepingupakkumisele, et soovib anda vastuse alles sügisel. «Tema tulemused mängus hakkasid kõikuma,» märkis Flora peatreener Norbert Hurt. «Me ei saanud aru, mis teda meiega jätkamast takistab. Kahjuks ei andnud ta meile selget põhjust. Kui lõpuks jõudsime selleni, et ta pole sada protsenti kindel, et soovib enam Floras jätkata, siis oli vastus käes. Küsimus polnud meis, ta ise ei tahtnud. Ta ütles, et tunneb natuke mugavustsooni nii Floras kui elus ja pole veendunud, kas soovib siin jätkata.»

Kuna Flora teine põhikeskkaitsja Enar Jääger on põlvetraumaga veel vähemalt kuu aega palliplatsilt kõrval, peavad florakate keskkaitses lähemal ajal põhiraskust kandma väga noored ja vähese kogemusega mehed - 20-aastane Janar Õunap, 19-aastane Madis Vihmann ja 18-aastane Joosep Juha. Neist on käesoleval hooajal enim mänginud Vihmann, kes on mullu Levadia ja tänavu Flora eest platsil käinud kokku kuues meistriliiga mängus, ent tedagi on viimastes liigavoorudes vaevanud vigastus ning mees pole koosseisu mahtunud.

Karikasarja poolfinaalis vigastada saanud Jäägerit asendanud Õunapil on Premium liigas kogemust vaid kahe kohtumise ja 98 mänguminuti jagu. Juha mängis mullu olude sunnil esindusmeeskonna eest kaks mängu, ent on tänavu esindanud vaid Flora duubelmeeskonda.

Suve lõpus 23-aastaseks saav Baranov liitus Flora süsteemiga 2009. aastal, esindades esmalt Valga Warriori ja FC Elvat. Flora põhimeeskonnas kinnitas ta lõplikult kanda 2011. aastal, jõudes Florat lõpuks esindada 107 liigamängus. Selle ajaga jäi Baranovi arvele kaks väravat. Tänavu kuulus ta senisest 11st liigamängust kümnes Flora algkoosseisu ning korra sekkus mängu vahetusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles