Eesti neljasüstale Saksamaa MK-etapilt 11. koht

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljasüst koosseisus Kaspar Sula, Kaarel Alupere, Kristjan Oras ja Tarmo Tootsi.
Eesti neljasüst koosseisus Kaspar Sula, Kaarel Alupere, Kristjan Oras ja Tarmo Tootsi. Foto: Eesti Aerutamisföderatsioon

Duisburgis lõppenud aerutamise MK-etapil tegi Eesti neljasüst Kaspar Sula- Kristjan Oras- Kaarel Alupere -Tarmo Tootsi 1000 m B-finaalis väga hea sõidu.

Kogu distantsi jooksul jagati liidrikohta Itaaliaga. Kõigis kolmes ametlikus vaheajas olid meie mehed küll napilt liidrid, kuid viimased tõmbed kuulusid siiski itaallastele, kes 0,6 sekundilise eduga võidu napsasid- ajad vastavalt 3.00,636 ja 3.01,260.

A-finaalis, kus võitis Valgevene Venemaa ja mulluse maailmameistri Slovakkia ees, andnuks need ajad vastavalt seitsmenda ja ja üheksanda koha. 25 paatkonna konkurentsis kuulus meie nelikule seega 11. koht, mis on väga lähedal selle hooaja põhieesmärgile - jõuda MMil kümne parema hulka.

Treener Peeter Becker: «Tänase sõiduga võib juba rahule jääda, meeste koostöö paraneb iga sõiduga. Start oli endiselt krobeline, aga samas 250 meetrit hiljem oldi juba liidrid ja samas ei punnitud üle. Tegelikult nad kontrollisid sõitu, aga õige finišispurdi magasid paari tõmbega maha. Kõige tähtsam on see,et enesekindlust tuli kõvasti juurde. Meeste asetuse katsetused on nüüd möödas, algab lihvimine.»

Mulluse MMi finaalist olid Duisburgis teise koosseisuga kohal vaid B-finaali neljandad prantslased, samas Kanada ja Kasahstan jäid eliitkoosseisuga Eesti seljataha. Ülitugevad Saksamaa ja Slovakkia olid finaalis koguni kahe paadiga, neil on väga kõva sisemine konkurents, seega oli meie paatkond riikide arvestuses koguni üheksas. Uuel nädalavahetusel , MK-etapil Kopenhaagenis, loobutakse ühesesel ja kahesel katstamisest ja panustatakse täielikult neljasüstale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles