Rootsi üllatas, Nilsson domineeris, ent Eesti võitis

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno (nr 11) kerkis avamängus Rootsiga Eesti resultatiivseimaks.
Oliver Venno (nr 11) kerkis avamängus Rootsiga Eesti resultatiivseimaks. Foto: Tairo Lutter

Võrkpallikoondislased tunnistasid, et Rootsi tase üllatas neid. «Teadsin, et nad mängivad korralikult, aga ei uskunud, et nad nii hästi mängivad,» sõnas kapten Kert Toobal. Rootsi tuli liider Marcus Nilssoni vedamisel hirmtugeva serviga peale, eestlased olid justkui šokis ja avageim kaotati 20:25. Rootslaste mängudistsipliin, õnnestumised kaitses ja servil olid kogu kohtumise jooksul muljetavaldavad. Eesti jäigi sisuliselt kogu mänguks tagaajaja rolli, ent pärast esimese geimi suudeti geimilõpud enda kasuks pöörata vastavalt 26:24, 28:26 ja 25:23. See tähendab, et 31. mail peetavas korduskohtumises piisab Eestile EM-pileti kindlustamiseks kahe geimi võitmisest.

«Eks me endale sisendasime, et see õnn peab neil ükskord otsa saama, aga tegelikult ei saanudki otsa. Kuratlikult raske oli see mäng. Selge see, et nädala pärast saab olema veel raskem,» jätkas Toobal. Kapteni sõnul olid murdepunktiks meeletult pikad pallivahetused ja võitlus. «Sellist kaitsemängu ja blokipuutest rünnakuid pole ammu näinud, me jaksasime võidelda ja kehvast seisust välja tulla ning Robi (Robert Täht – M. G.) sekkus ilusti,» leidis Toobal.

Eesti alustas tavapärases algkoosseisus Kert Toobal, Oliver Venno, Keith Pupart, Martti Juhkami, Ardo Kreek, Andri Aganits ja libero Rait Rikberg. Kohe avageimis vahetati aga nurgaründaja Juhkami pingile, asemele tuli Robert Täht. Ja Täht sekkus hästi, tõi meeskonnale juurde energiat ja oli rünnakul efektiivne. Ent teises geimis vigastas ta hüppeliigest ning kolmandas geimis veel kukkus ja tegi liiga ka randmele. Siis tuli mängust lahkuda, tema arvele jäi üheksa punkti. Nii sai uuesti proovida Juhkami, kes mängu lõpus juba korralikult tegutses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles