Suured keskväljamaestrod jätavad Euroopaga hüvasti

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xavi lehvitamas Barcelona publikule pärast oma karjääri viimast Hispaania liiga kohtumist.
Xavi lehvitamas Barcelona publikule pärast oma karjääri viimast Hispaania liiga kohtumist. Foto: SCANPIX

Lõppenud nädalavahetusel jätsid Premier League’iga hüvasti legendaarsed inglastest poolkaitsjad Frank Lampard ja Steven Gerrard. Eelmisel nädalal teatas FC Barcelona keskväljamaestro Xavi, et lahkub oma kasvatajaklubist. Lisaks on Torino Juventuse keskväljavirtuoos, vanameister Andrea Pirlo andnud vihjeid, et tuleval hooajal ta enam Itaalias klubijalgpalli ei mängi. Kõik mehed siirduvad Euroopast ära ehk ühe legendaarsete poolkaitsjate põlvkonna ajastu Vana Maailma klubivutis on läbi saamas.

36-aastane Lampard ja 34-aastane Gerrard on Inglismaa kõrgliigas olnud viimase 15 aasta jooksul ühed ikoonilisemad kujud ja tegemist on Premier League’i ajaloo kahe kõige resultatiivsema poolkaitsjaga. Inglismaa kõrgliigas 177 korda väravavõrku sahistanud Lampard on üldises pingereas 4. ja 120 väravat löönud Gerrard 16. positsioonil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles