Naiste Tiger Woods aitab Eesti golfi uueks luua

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golfilegend Annika Sörenstam disainib uue golfiväljaku nii, et mängijad saaksid nautida nii loodust, kuue meetri kõrgust rändrahnu kui ajaloolisi kivikalmeid.
Golfilegend Annika Sörenstam disainib uue golfiväljaku nii, et mängijad saaksid nautida nii loodust, kuue meetri kõrgust rändrahnu kui ajaloolisi kivikalmeid. Foto: Tairo Lutter

Vahel räägitakse, et Eesti spordirahvas ei oska suurelt mõelda. Vale puha, oskab küll. Me pole küll (veel) näinud olukorda, kus näiteks mõne Eesti tenniseprojektiga oleks seotud sellised suurnimed nagu Steffi Graf või Serena Williams, kuid golfis on uus tase nüüd saavutatud. Maarjamaal on praegu külas maailma kõigi aegade parim naisgolfar Annika Sörenstam, kes projekteerib Jõelähtmele täiesti uue, 18-rajalise väljaku.

Pööraselt eduka karjääri jooksul muutis Sörenstam golfimaailma. Ta võitis kokku 93 profiturniiri, millest kümme olid kõrgeima tasemega ehk majorʼid. Rootslannast sai esimene ja seni ainus naine, kes teenis auhinnaraha üle 20 miljoni dollari. Kui naiste ja meeste golfi rahastamine olnuks veidi võrdsem, võinuks tema tulu kerkida ka saja miljonini. Selle sajandi algusest sai Sörenstamist esimene naine pärast 1945. aastat, kes tegi kaasa meeste PGA Touril. Lisaks mängis ta esimese naisena võistlustel mänguringi alla 60 löögi.

«Kui lennukist maha astusin, tekkis kohe kodune tunne. Eesti on Rootsile nii lähedal ja midagi on nendes riikides väga sarnast,» rääkis golfilegend.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles