Ameeriklanna tegi Teemantliiga etapil kaugushüppes võimsa tulemuse

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tianna Bartoletta.
Tianna Bartoletta. Foto: SCANPIX

Kergejõustiku Teemantliiga Eugene'i etapi avapäeval näitasid sportlased mitmeid häid tulemusi. Kaugushüppes sai 29-aastane ameeriklanna Tianna Bartoletta (varem tuntud kui Madison) kirja 7.11. Hilisemal kontrollimisel selgus, et Bartoletta hjüppe ajal puhus siiski lubatust tugevam taganttuul ehk +2,5 m/s.

Edetabelikõlbulik hooaja tippmark 6.99 kuulub endiselt Bartolettale. Eugene'is hüppas 6.99 välja 23-aastane Kanada sportlane Christabel Nettey, kes tegi sellega uue rahvusrekordi. Kolmanda koha (6.89) sai Lorraine Ugen Suurbritanniast.

Kuulitõukes võitis oodatult ameeriklane Joe Kovacs, kelle tulemuseks märgiti 22.12. Sel hooajal on ta kirja saanud ka 22.35. Sakslane David Storl tegi enda hooaja tippmargi 21.92-ga ja kolmanda koha teenis ameeriklane Ryan Whiting, tõugates 21.37.

10 000 meetri jooksus läks meeste maailma edetabelit juhtima selle ala viimaste aastate valitseja Mo Farah (Suurbritannia), kes sai kirja aja 26.50,97.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles