Video: poksimaailma tõusev staar tõusis võimsa võiduga tõsiste tegijate sekka

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2012. aastal Londoni olümpiamängudel poksi raskekaalus kuldmedali võitnud britt Anthony Joshua on nüüdseks paar aastat tegusid teinud juba proffide leeris ning nädalavahetusel sai ta kirja oma senise karjääri kõige säravama võidu, kui ta alistas Londonis teises raundis tehnilise nokaudiga ameeriklase Kevin Johnsoni. Juba varasemalt on poksiringkondades avaldatuda arvamust, et 25-aastane Joshua tõuseb Vladimir Klitško järel järgmiseks raskekaalu valitsejaks.

Joshua on profikarjääri jooksul praeguseks pidanud 13 matši ning need on ta kõik võitnud nokaudiga. Seejuures on ta vastase põrandale saatnud hiljemalt kolmandas raundis. «Joshua tegi Johnsoni kallal tõelist hävitustööd. Tere tulemast maailmaklassi,» kiitis Suurbritannia poksiäss David Haye Twitteris kaasmaalast.

Loomulikult loodab Joshua tulevikus 39-aastase Klitškoga poksiringis vastamisi minna ja tiitli enda kätte võtta. Siiski eeldatakse praegu, et Joshua oleks ukrainlasega poksimiseks valmis umbes 18 kuu pärast. Klitško võib selleks ajaks olla aga juba liiga vana.

«Meie kohtumine on üsna tõenäoline. Matš, kus läheksid vastamisi suurepärane maailmameister ning tulevikutegija, tõmbaks kõvasti tähelepanu. Minu sisetunne ütleb, et see matš leiab ka aset. Suureks tšempioniks saab tõusta vaid juhul, kui sa alistad võimsalt senise valitseja,» teatas Joshua The Guardiani veergudel.

«Mike Tyson alistas esimest korda maailmameistriks tõustes võimsalt Trevor Berbicki. Sensielt valitsejalt tuleb tiitel käest rebida. Suureks poksijaks saab tõusta vaid juhul, kui sa alistad senise valitseja hävitaval moel. Seetõttu tahan ka mina Klitškoga kohtuda,» teatas Joshua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles