Boltile hoiatuse andnud Gatlin saab endiselt dopingust abi?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin.
Justin Gatlin. Foto: SCANPIX

Tänavusel hooajal on 100 ja 200 m jooksudes näidanud parimat minekut 33-aastane ameeriklane Justin Gatlin, keda saadab aga endiselt dopingutarvitaja maine. Nii on tal olnud konflikte võistluste korraldajatega ning viltu vaatavad tema peale ka osad konkurendid. Osade arvates lõikab ta endiselt kasu ka kunagisest dopingu tarvitamisest. Süüdistuste kohaselt suudab Galtin praegu joosta nii kiiresti just kunagise anaboolsete steroidide tarvitamise tõttu.

«Ma arvan, et see on täielik rumalus,» vastas Gatlin The Guardiani veergudel süüdistustele. «See olukord leidis aset 2006. aastal ja sellest on kõvasti aega mööda läinud. Need inimesed peaksid end meditsiiniga kurssi viima. Paljud inimesed on olnud minuga sarnases seisus. Ma ei saa aru, miks võrreldakse laborihiiri inimestega. Ma ei saa sellistest süüdistustest aru.»

Tänavuste tulemustega on Gatlin andnud tõsise hoiatuse ka sprindidistantside valitsejale Usain Boltile. Gatlin on tänavu 100 m läbinud 9,74ga ning 200 m jooksus sai ta nädalavahetusel kirja 19,68. Mõlemad näitajad on ka tänavuse hooaja maailma parimad.

100 m jooksus on tänavuse hooaja esikolmikus vaid mehed, kes on karjääri jooksul dopingukontrollis põrunud. Kui Galtin on 9,74ga esimene, siis teine on 9,84ga jamaikalane Asafa Powell ja kolmas 9,88ga ameeriklane Tyson Gay.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles