Raske haiguse seljatanud tipptennisist loodab pärast viit aastat sporti tagasi tulla

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robin Söderling.
Robin Söderling. Foto: SCANPIX

Kahel korral Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste finaali jõudnud rootslane Robin Söderling haigestus 2011. aasta mononukleoosi ja pole sellest ajast saati ühtegi matši pidanud. Nüüd loodab ta 2016. aastast taas võistluskarusselile naasta.

«Tunnen ennast tegelikult palju paremini. Ma ei ole veel sajaprotsendilises seisus, aga mul on hea meel, et pole sellest enam kuigi kaugel. Loodetavasti jätkub minu taastumine samas taktis ja ma saan kuue kuu või aasta pärast täie võimsusega treenima hakata,» ütles ta BBC vahendusel.

«Minu eesmärk on alati olnud teha pikk karjäär ja mängida selle ajani, kui olen kaugelt üle 30-aastane. Kui saan terveks, siis arvan, et mul on veel mitu head aastat ees. Vaadake vaid neid, kes teevad selles vanuses endiselt tegusid. See annab mullegi lootust,» lisas augustis 31-aastaseks saav Söderling.

Sülje kaudu levivasse mononukleoosi on haigestunud ka teised tipptennisistid nagu Roger Federer, Justine Henin ja Andy Roddick, aga Söderling põdes selle läbi oluliselt tõsisemas vormis.

Muuhulgas ka suudlemishaiguseks kutsutava mononukleoosi sümptomiteks on halb enesetunne, palavik, kurguvalu ning kaela, kukla ja kaenlaaluste lümfisõlmede suurenemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles