Jane Salumäe: aususest, dopingust ja ühest ammusest kripeldusest

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jane Salumäe oma Hispaania kodu aias.
Jane Salumäe oma Hispaania kodu aias. Foto: Mariel Gregor

Juba 15 aastat Hispaanias elav Eesti läbi aegade parim naispikamaajooksja Jane Salumäe rääkis intervjuus Postimehele, mida ta arvab Eesti sportlastest, treeneriametist ja ühest jooksust, mis talle karjäärist kripeldama jäänud. Kui ta seisaks uuesti oma jooksjakarjääri alguses, siis valiks 47-aastane naine taas sportlase elu.  

Postimees kohtus Salumäega tema Hispaania kodus, Madridi lähistel mägede vahel. Ilm on mai lõpus juba nii soe, et tagaaias asuvas basseinis võiks mõnusalt ujuda. Salumäe tunnistab, et on aastatega Eesti elust üsna võõrdunud. «Emakeeles saab rääkida haruharva ning väga ei jõua jälgida ka kodumaist spordielu,» ütleb ta. Eestisse lõplikult tagasikolimise plaani tal pole, ent ta treeniks mõne aasta hea meelega Eesti tippjooksjaid.

Jane, millega sa ennast Hispaanias elatad?

Töötan siiani oma endise abikaasa Rauli (Raul Martinez Rodriguezi – M. G.) füsioteraapia kliinikus, võtan kliente vastu, korraldan paberimajandust. Lisaks juhendan siin harrastussportlasi, aga põhitöö, mis leiva lauale toob, on ikka kliinikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles