Maailmaliiga: Soome ja Venemaa veel mänguvõiduta

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome koondis.
Soome koondis. Foto: volley.ee

Soome meeskond alustas võrkpalli Maailmaliiga alagrupiturniiri kahe kodumänguga. Üllatuslikult ei saadud kummaski kohtumises vastu Belgiale – mõlemad mängud kaotati 2:3. Ka kättemaksuretk Madalmaadesse ei õnnestunud, seal said belglased kaks 3:1 võitu, vahendab volley.ee. Euroopa edetabelis on Soome kaheksas ja Belgia üheksas.

Kaotustega alustas ka olümpiavõitja Venemaa, jäädes Gdanskis alla mullu maailmameistriks tulnud Poolale 0:3 ja 2:3. Vene koondis mängis küll mõne paremata, Poolal puudus neid peaaegu põhikoosseisu jagu. Venemaa koondise peatreener Andrei Voronkov avaldas lootust, et need, kes terviseriketele viidates Poolasse ei sõitnud, lähevad tuleval nädalavahetusel ameeriklastele külla.

Tänavuse hooaja algusfaasis Maailmaliigas on osa meeskondi pidanud juba neli mängu, osa aga mitte ühtegi. Vaid võite on seni tunnistanud Itaalia, Brasiilia, USA, Poola, Prantsusmaa, Belgia ja Holland.

Euroopa võrkpallis oli nädalavahetuse tähtsündmuseks loomulikult sügiseste Euroopa meistrivõistluste viimaste osalejate selgitamine. Eesti kõrval läbisid viimased play-off mängud edukalt ka Holland ja Sloveenia. Hollandlased alistasid Hispaania võõrsil 3:0 ja kodus 3:1, Sloveenia oli Portugalist kodus parem 3:0, võõrsil piisas edasipääsu tagamiseks ka 2:3 kaotusest.

Tänavuste Euroopa meistrivõistluste alagrupid

A-alagrupp: Bulgaaria, Saksamaa, Tšehhi, Holland

B-alagrupp: Itaalia, Prantsusmaa, Horvaatia, Eesti

C-alagrupp: Poola, Belgia, Valgevene, Sloveenia

D-alagrupp: Venemaa, Serbia, Slovakkia, Soome

Euroopa meistrivõistluste finaalturniir toimub 9.-18. oktoobrini Itaalias ja Bulgaarias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles