Madridi Reali halvasti varjatud saladus sai ametliku kinnituse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Benitez.
Rafael Benitez. Foto: SCANPIX

Jalgpallimaailma viimase paari nädala kõige halvemini varjatud saladus sai täna ametliku kinnituse - Madridi Reali uus peatreener on Rafael Benitez.

Klubi teatel sõlmiti hispaanlasega kolmeaastane tööleping. Senine juhendaja Carlo Ancelotti, kes viis meeskonna mullu kauaoodatud kümnenda Meistrite liiga tiitlini, lahkus ametist tänavuse hooaja lõppedes. Real pidi koduliigas leppima teise kohaga, langes Meistrite liigas konkurentsist poolfinaalis ja koduses karikasarjas juba 16 parema seas.

55-aastane Benitez, kes alustas mängijakarjääri Reali noortesüsteemis, kuid ei jõudnud kunagi põihmeeskonda, tegi ka treeneritööga algust Reali noortemeeskonda treenides. Pärast karjääri Hispaania väiksemates meeskondades viis ta aastatel 2001-2004 Valencia kaks korda Hispaania meistriks ning UEFA kairka võitjaks.

Järgnenud aastad Liverpoolis tõid küll Meistrite liiga võidu, ent Inglismaa meistriks ei suutnud Benitez Liverpooli viia, piirdudes parimal hooajal teise kohaga. Pärast klubi juhtkonnaga tülli minekut oli Benitez lühikest aega Milano Interi peatreener ning asus siis 2012. aasta sügisel Chelsea juhendajaks, juhtides nad Euroopa liiga võiduni. 2013. aastal sõlmis ta kaheaastase lepingu Napoli juhendamiseks ja viis itaallased kohe esimesel hooajal koduse karika võiduni, kuid teatas tänavu mai lõpus, et paneb ameti ettearvatult maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles