Sõudjate üllatav käik: Endrekson ja Taimsoo moodustavad unelmate kahepaadi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimastel aastatel on Eesti esinduspaadiks olnud neljapaat koosseisus Kaur Kuslap (vasakult), Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo.
Viimastel aastatel on Eesti esinduspaadiks olnud neljapaat koosseisus Kaur Kuslap (vasakult), Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo. Foto: Mihkel Maripuu

Ebaõnnestunud EMi järel tehti Eesti sõudjate seas pisut ootamatu vangerdus - Kaspar Taimsoo ja Tõnu Endrekson proovivad õnne kahepaadil. Katsetamiseks võetakse käesolev nädal.

«Teeme selle unistuste kahese proovi ära! Vaatame, kuidas Taimsoo ja Endrekson koos klapivad,» sõnas sõudeliidu peatreener Matti Killing Postimehele. Ülejäänud mehed ei koondu mitte neljapaati, vaid hetkeseisuga on moodustatud kolm kahepaati – koos sõuavad Allar Raja ja Andrei Jämsä ning Kaur Kuslap ja Sten-Erik Anderson.

«Olümpiamängude neljane (Jämsä, Raja, Endrekson, Taimsoo) on praegu kahesteks tehtud. Pidasime ka sõudeliidu juhtkonnaga nõu ja tänavuse hooaja tulemuste osas oli ka mulle küsimusi. Kuluaarides on juba mõnda aega räägitud, et Taimsoo ja Endrekson võiksid moodustada superkahese,» lisas Killing.

Taimsoo ja Endrekson proovisid koos kahest sõita ka kevadel Horvaatias toimunud laagris, kuid Killingu sõnul mehi toona teistega koos joone peale ei pandud. «Teeme selle katse nüüd tõsiselt ära. Endrekson on praegu neljapaadis pikemat aega Taimsoo taga sõudnud ja seetõttu peaks nädala lõpuks ära nägema, kas asjal on jumet või mitte,» märkis Killing, et käesolev nädal on võetud katsetamiseks ning nädala lõpus tuleb teha otsus, kuidas täpsemalt edasi minna.

Järgmine MK-etapp on sõudjatel kavas 19.-21. juunini Vareses. Seal eestlased aga starti ei asu ning samal ajal keskendutakse treenimisele. Taas ollakse stardis 10.-12. juulini Luzernis. Olümpiapileteid hakatakse jagama 30. augustist kuni 6. septembrini Prantsusmaal Aiguebelette’is.

Kahepaatidest pääseb olümpiale MMi 11 paremat tiimi ning neljapaatide seas kaheksa meeskonda. Järgmisel aastal toimuvas lisakvalfikatsioonis lähevad jagamsiele mõlemas paadiklassis veel kaks pääset.

Eestlaste tänavune hooaeg ei ole kõige rõõmsamates toondies seni olnud ning neljapaat (Raja, Anderson, Endrekson, Taimsoo) sai esimesel MK-etapil seitsmenda ja nädalavahetusel lõppenud EMil kaheksanda koha. Kahepaat Kuslap-Jämsä oli EMil 16. ning hooaja esimesel MK-etapil 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles