Advokaat Pilv leidis jooksjate dopingusaagas huvitava väljakutse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaadibüroo Aivar Pilv 20. sünnipäeva tähistamine
Advokaadibüroo Aivar Pilv 20. sünnipäeva tähistamine Foto: Advokaadibüroo Aivar Pilv

Eesti tippadvokaat Aivar Pilv on tõusmas väidetavalt dopingureeglite vastu eksinud ja seetõttu karistada saanud sportlaste päästeingliks. Vaevalt leidub Eestis spordisõpra, kes ei mäletaks Pilve ja koos temaga töötanud teadlaste grupi edukaid pingutusi suusatamise kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu abistamisel. Nüüd aitab aga Pilv dopingu tarvitamise eest karistuse saanud Eesti jooksjaid Nikolai Vedehinit ja Ilja Nikolajevit.

«Vaidluse alguses polnud me kummagi looga seotud, liitusime alates apellatsiooni koostamisest. Tegemist on teemaga, mis pakub tööalaselt huvi,» põhjendas Pilv asjaga tegelemist ning lükkas samas ümber arvamuse, et tegemist võiks olla väga mahuka protsessiga, mis võiks kujuneda sportlastele ülimalt kulukaks.

Nädala alguses jõudis Eesti Antidopingusse kaks apellatsiooni – üks puudutab Vedehini, teine Nikolajevi juhtumit ja neile määratud karistusi. Asjaga peab hakkama tegelema apellatsioonikolleegium, mida juhib tunnustatud advokaat Paul Varul ning kuhu kuuluvad ka Erki Nool, Mart Siimann ja Margus Viigimaa.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles