FIFA kõrge ametnik Chuck Blazer tunnistas altkäemaksu võtmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chuck Blazer.
Chuck Blazer. Foto: SCANPIX

Põhja- ja Kesk-Ameerika ning Kariibi mere jalgpalliliidu (CONCACAF) peasekretär ja Rahvusvahelise Jalgpalliassotsiatsioonide Föderatsiooni (FIFA) täitevkomitee liige Chuck Blazer tunnistas kolmapäeval avalikustatud tunnistuses kohtule altkäemaksu võtmist.

Blazer andis vastavasisulise tunnistuse nähtavasti juba möödunud aastal ja see on peamiseks aluseks jalgpallimaailma vägevate vastu suunatud protsessil.

Blazer kinnitas, et tegutses koos teiste FIFA juhtivametnikega muu hulgas selle nimel, et saada altkäemaksu jalgpalli maailmameistrivõistluse korraldajamaa valimise eest aastatel 1998 ja 2010.

Ameeriklane Blazer tunnistas ennast süüdi organiseeritud väljapressimises.

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu ( FIFA) president Sepp Blatter, kes alles äsja viiendaks ametiajaks valiti, teatas teisipäeval tagasiastumisest USA Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FBI) korruptsioonijuurdluse tõttu, mis on suunatud väidetavalt MM-ide korraldusõiguse saamiseks makstud miljonite dollarite suurustele altkäemaksudele.

Blatter on USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) korruptsioonijuurdluse keskmes, teatas Ühendriikide meedia teisipäeval.

FBI pressiesindaja teatel ei ole bürool täiendavaid kommentaare eelmisel nädalal justiitsminister Loretta Lynchi ja FBI direktori James Comey sõnadele, mille kohaselt on FIFA suhtes algatatud uurimine seoses korruptsiooniga.

Avalikult ei ole Blatterit uurimise märklauana mainitud.

USA justiitsministeerium teavitas eelmisel nädalal, et on esitanud üheksale FIFA ametnikule ja viiele juhtivtöötajale süüdistused vandenõus ja korruptsioonis 24 aasta vältel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles