Eesti U18 koondised alustavad Ungaris tänavakorvpalli MMi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Debrecen võõrustab 3x3 korvpalli U18 MMi.
Debrecen võõrustab 3x3 korvpalli U18 MMi. Foto: Korvpalliliit

Neljapäeva pärastlõunal tehakse Ungaris Debrecenis algust U18 3x3 MMiga. Võistlustules on nii noormehed kui neiud. Turniir lõpeb pühapäeval.

MMile kvalifitseerus 24 meeskonda ja samapalju naiskondi. 24 tiimi on jagatud nelja alagrupi, seega peavad kõik võistkonnad esialgu alagrupis viis kohtumist. Seejärel jätkuvad mängu playoff-süsteemis, alagrupist pääseb edasi neli paremat.

Noormeeste U18 koondis loositi C-alagruppi koos 2013 a finalisti Prantsusmaa, väga tugeva Uus-Meremaa, Brasiilia, Türgi ja Vietnamiga. Noormeeste koondise moodustavad Ivalo Pajumets, Siim-Markus Post, Madis Soodla ja Sander Viilup.

Eile kohale jõudnud Siim-Markus Post sõnas: „Oleme ilusti kohal, tänan küsimast. Enesetunne on hea, kõhud täis, kõik terved ja mängukõlbulikud. Mängudele vastu minnes on siht silme ees - teha oma asja korralikult, anda endast maksimum ja võtta sissejuhatuseks neljapäeval mõlemast mängust võit.“

Neli päeva tagasi lausus Post lisaks: „Miinumeesmärk loomulikult on alagrupist edasipääs. Vastaste tugevuse hindamine on puhas arvamine. Eeldatavasti on Vietnam neist nõrgim. Aga eks tegelik jõudude vahekors selgub kohapeal.“

FIBA lehel toodi enne MMi esile ka kümme turniiri tõenäolist staari, kelle hulka valiti ka Siim Post. Tema trumpidena tuuakse välja läbimurded, sööt ja vise.

Noormehed alustavad kell 15.50 algavas mängus Türgi vastu. Kell 19.50 ollakse väljakul Vietnami vastu.

FIBA.com koduleht toob välja, et neidude 2013 a MMi „suurim üllataja – finalist Eesti pannakse B-alagrupis proovile kahe tookordse veerandfinalisti – Prantsusmaa ja Hiina poolt ning lisaks kuuluvad alagruppi Guam, Uus-Meremaa ning Poola. Neidude koondise koosseisu kuuluvad Annabel Aer, Darja Dikalenko, Kadri Uiga ja Kätrin Varik.

„Tervis on kõigil korras,“ viitas naiskonna noorim liige  - Kätrin Varik eelmise nädala lõpus (15). „Alagrupivastaste kohta ei oska noorima osalisena suurt midagi öelda. Oleks ju ilus, kui alagrupist ikka edasi saaksime.“

Neiud alustavad kell 16.30 Uus-Meremaa vastu ning kell 19.20 on mängukaaslaseks Guam.

Otsepilt:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles