USA jooksutreener andis dopingusüüdistustele vastulöögi

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksutreener Alberto Salazar.
Jooksutreener Alberto Salazar. Foto: SCANPIX

Kergejõustikumaailma võib peagi raputada suur dopinguskandaal, kuna BBC eetris linastunud dokumentaalfilmi teatel on üks kuulsamaid jooksutreenereid Alberto Salazar seotud dopinguga. Nimelt olevat ta 2002. aastal dopingut andnud USA pikamaajooksjale Galen Ruppile, kes 2012. aasta Londoni OMil võitis 10 000 m jooksus hõbemedali.

Õige pea tegid Salazar ja Rupp omapoolsed avaldused, kus patte eitasid.

«Ma usun puhtasse sporti ja kõvasse tööse ning sama teevad ka minu hoolealused. Kahjuks pole see mõnede jaoks piisavalt huvitav. Olen väga pettunud, et BBC reporterid on lasknud ennast ära kasutada inimeste poolt, kellel on enda huvid mängus ja on ennast seganud sellise ebatäpse ajakirjandusega. On eriti kurb, et nad on rünnanud Galenit ja tema suurepärast mainet, mille ta on aastate jooksul kõva tööga ära teeninud,» vahendas The Oregonian Salazari sõnu.

 

Rupp oli treeneriga samal lainel. «Ma olen väga pettunud. Olen oma karjääri jooksul iga saavutuse nimel kõvasti vaeva näinud. Ütlesin nendele reporterile sõnaselgelt, et dopinguväited pole tõesed ja nende allikad ütlevad, et neil pole tõendeid. Ometi tehakse mind lõpuks süüdlaseks ja määritakse mu nime,» ütles pikamaajooksja.

 

Salazar on omal alal üks tuntumaid tegijaid ning tema käe all harjutab ka viimastel aastatel pikamaajooksus suuri tegusid teinud Suurbritannia esindaja Mo Farah.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles