Maailma võimsaim ründeliin vs vanameistrite viimane lootus

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juventuse mängumehed Leonardo Bonucci (vasakult), Gianluigi Buffon ja Andrea Pirlo.
Juventuse mängumehed Leonardo Bonucci (vasakult), Gianluigi Buffon ja Andrea Pirlo. Foto: SCANPIX

Jalgpallimaailmas on suurte naabrite vahel alati hõõrumisi ja naginat, kes on parem. Tänavune FC Barcelona hooaeg on tõestanud, et suured mängumehed rivaalitsevatest riikidest võivad koos edukad olla. Nii on visatud nalja, et olid kord koos argentiinlane, brasiillane ja uruguaylane... Praeguseks on aga seis selline, et lõbusalt võivad seda juttu rääkida vaid FC Barcelona fännid, kuna kõigil nende vastastel on peamurdmist kuhjaga, kui väljakule astuvad koos Lõuna-Ameerika superstaarid Lionel Messi, Neymar ja Luis Suarez.

Täna õhtul sammuvad argentiinlane Messi, brasiillane Neymar ja uruguaylane Suarez korraga Berliinis platsile, kui hakatakse jahtima klubijalgpalli kõige ihaldusväärsemat trofeed ehk Meistrite liiga tiitlit. Kokku neljal korral ning viimati 2011. aastal selle tiitlini jõudnud Barcelona teel seisab aga ees kahekordne võitja Torino Juventus. Itaalia klubivuti viimaste aastate valitsejana on loomulikult nende tugevaks küljeks kaitse ja Barcelona staaride pidurdamiseks peabki just see element ülivõimas olema. Suure favoriidina läheb finaalile vastu siiski Barcelona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles