Uus paljastus: Saksamaa ostis 2006. aasta MMi korraldusõiguse granaadiheitjatega

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2006. aasta MMi korralduskomitee esimees Franz Beckenbauer (paremal) ja FIFA president Sepp Blatter.
2006. aasta MMi korralduskomitee esimees Franz Beckenbauer (paremal) ja FIFA president Sepp Blatter. Foto: OLIVIER MORIN/AFP

Rahvusvahelist jalgpalliliitu (FIFA) tabanud korruptsiooniskandaal pole sugugi vaibunud ja täna paljastas Saksamaa ajaleht Die Zeit uue juhtumi. Nimelt saatis Saksamaa valitsus ajalehe andmetel Saudi Araabiale granaadiheitjaid, et kindlustada endale kõrberiigi toetus 2006. aasta jalgpalli MMi korraldusõiguse valimistel.

Saudi Araabia esimene eelistus oli anda 2000. aastal toimunud valimistel hääl Marokole, aga seepeale palus Saksamaa jalgpalliliit kantsler Gerhard Schröderi valitsusel relvade abil Saudi Araabiale meelehead pakkuda.

Lõpuks edestas Saksamaa viimases ringis kõige napimalt ehk häältega 12:11 Lõuna-Aafrika Vabariiki ja sai korraldusõiguse endale.

Lisaks relvadele suurendas Saksamaa FIFA täitevkomitee liikmete seas populaarust riigi hiigelfirmade abil. Näiteks autotootja Volkswagen ja ravimifirma Bayer suurendasid oma investeeringuid Tais ning Lõuna-Koreas ning Daimler investeeris 100 miljonit eurot Lõuna-Korea autotootjasse Hyundai.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles