Tiimi oskamatus sekundeid lugeda jättis Buemi poodiumikohast ilma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vormel-E sarja Moskva etapil algselt kolmandana lõpetanud Sebastien Buemi jäi raske tööga välja võideldud poodiumikohast ilma üsna totral kombel.

Vastavalt reeglitele peavad ühe tiimi kahe auto boksipeatused kokku arvestatuna kestma vähemalt 58 sekundigt, kuid šveitslase võistkond e.dams luges sekundeid valesti ning ei lubanud Buemit enne boksist välja, kui kulunud oli 68 sekundit. Seda tehes lasti Buemi aga tagasi rajale täpselt Nick Heidfeldi ette ning kohtunike hinnangul oli tegu ebaturvalise boksipeatusega.

Šveitslast karistati seetõttu pärast võistluse lõppu boksist läbisõiduga võrdelise ajatrahviga ehk 29 sekundiga, mis kukutas ta lõpparvestuses alles üheksandaks. Vormel-E sarjas esmakordselt kerkis seega poodiumile Heidfeld. Etapi võitis Nelson Piquet Jr. ja teise koha sai talle kahe sekundiga kaotanud Lucas di Grassi.

Piquet Jr. on ka sarja üldliider, olles nüüd kogunud 128 punkti. Di Grassit edestab ta 17 punktiga, kolmas on 105 punktiga Buemi. Elektrivormelite sarjas jääb sõita veel vaid finaalvõistlus, mis koosneb kahest sõidust ning peetakse 27. ja 28. juunil Londonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles