Dopinguskandaali sattunud jooksutäht loobus tänasest Teemantliiga etapist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mo Farah.
Mo Farah. Foto: SCANPIX

Kahekordne olümpiavõitja Mo Farah teatas, et loobub osalemisest täna õhtul Birminghamis peetaval kergejõustiku Teemantliiga etapil.

Farah on vihane, et tema juhendajat Alberto Salazari süüdistatakse oma õpilastele dopingu andmises. BBC väitel on nii Salazar kui ka Farah' treeningpartner Galen Rupp rikkunud antidopingureegleid. Farah' enda suunas BBC ühtegi süüdistust välja ei käinud.

Londoni olümpial nii 5000 kui ka 10 000 meetri jooksu võitnud Farah pidanuks täna Birminghamis võistlema 1500 meetri jooksus, ent teatas, et jääb võistlusesr kõrvale. «See nädal on olnud väga stressirohke ja minult väga palju nõudnud. Ma pole saanud korralikult võistlusele keskenduda, sest viimaste päevade sündmused on mind nii emotsionaalselt kui ka füüsiliselt kurnanud,» lausus Farah ametlikus loobumisteates. «Tahan võistelda MMil Pekingis ja olen otsustanud, et mul on parem USAsse naasta, tekkinud küsimustele vastused leida ja treenimist jätkata. Vabandan inimeste ees, kes on pileti ostnud, et mind võistlemas näha, kuid palun teilt seekord mõistmist,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles