Mukunga parandas Rapla suurjooksul enda rajarekordit

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla Suurjooksu võitis Ibrahim Wachira Mukunga.
Rapla Suurjooksu võitis Ibrahim Wachira Mukunga. Foto: Siim Solman

Selver Linnajooksude sarja kuuluval Rapla Selveri kolmandal Suurjooksul püstitati tänavu nii osalejate rekord kui ka 10 km rajarekord.

Linnajooksude sarja kuuluval 10 km distantsil võis oodata põnevat esikohaduelli eelmise aasta võitja Ibrahim Wachira Mukunga ja Roman Fosti vahel, kes tänavu kevadel juba mitmel võistlusel on omavahel esikoha pärast heidelnud. Seekord tegi Mukunga otsustava vahespurdi 2,5 km enne lõppu ning Fostil polnud jõudu järgneda. Ühtlasi püstitas Mukunga ka ajaga 29.41,0 rajarekordi, ületades eelmisest aastast tema nimele kuuluva rekordtähise veidi enam kui sekundiga.

«Oleksin muidugi võita ihanud, aga väga pettunud ka pole,» ütles Fosti peale jooksu. «Hooaja tähtsamad stardid eesotsas MM maratoniga on siiski veel ees.» Fosti aeg oli täna 30.14,2, kolmandaks tulnud Sergei Tšerepannikov jäi Fostist maha 53 sekundit. Naiste kolm esimest olid 10 km distantsil Kaisa Kukk võiduajaga 37.01,1 ning Grete Tõnne ja Moonika Pilli.

5 km distantsil olid Raplas kiireimad Jan Õiglane ja Katrin Kütt. Samuti peeti Rapla Selveri Suurjooksu raames Eesti Üliõpilaste maanteejooksu meistrivõistlused. Kokku oli lõpetajaid kahe distantsi peale kokku 940, mida on pea saja võrra enam kui eelmisel aastal. Ilmaolud Raplas olid jooksmiseks igati head, sobiv temperatuur ja päikesepaiste, vaid kohati väga tugevad tuuleiilid tulid korraldajaid kimbutama ning seda oli tunda just võistluskeskuses. Üritusel olid kohal ka jooksu patroon Getter Jaani, kes läbis samuti 5 km distantsi ning tuju hoidis üleval Raplamaa popbänd Spido.

Koos klouni, Pipi ning Selveri Tibuga läbis Rapla Selveri Suurjooksu lastejooksu seekord üle 400 väikese jooksusõbra vanuses kuni 1-12 aastat, ka see on uus rekord.

Järgmine Selver Linnajooksude sarja etapp toimub 13. juunil Narvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles