Grigori Minaškin tõusis judo MK-etapil poodiumile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grigori Minaškin.
Grigori Minaškin. Foto: Laura Oks

Eesti judokad võitsid nädalavahetusel EK ja MK-etappidelt kaks pronksi ning kaks viiendat kohta.

U-18 vanuseklassis võitis Aslan Puhm selle aasta teise EK-etapi pronksmedali, kui tõusis poodiumile Poolas Bielsko Bialas. Kehakaalus -73 kg maadlev Audentese õpilane Puhm võitis päeva jooksul neli matši ning esimesed kolm neist puhtalt ipponiga. Tema kehakaal oli ka kõige arvukam 56 võistlejaga ning kokku osales ühel arvukamal EK-etapil ligi 500 judokat. Enne Poola turniiri hoidis Puhm maailma kadettide reitingus 36. kohta, kuid tõuseb pärast seda võistlust jõudsalt.

Madalamas kehakaalus -66 kg võistelnud Pärt Laas jäi napilt poodiumilt välja. Laas kaotas poolfinaalis kaalu võitnud jaapanlasele ning seejärel pronksmedali matšis shidodega napilt Türgi judokale. Sellegipoolest on Laas sellel hooajal näidanud stabiilselt head vormi, kui on kõigil osaletud EK-etappidel jõudnud esiseitsme hulka. Õrnema soo esindajatest saavutas Annika Karilaid kehakaalus +70 kg seitsmenda koha.

Samal ajal oli täiskasvanute koondis Valgevene pealinnas Minskis MK-etapil, kus Grigori Minaškin kordas oma 2013. aaasta saavutust ning võitis kehakaalus -100 kg pronksmedali. Eelmise aasta teisel poolel ja selle aasta algul pikalt operatsioonist taastunud Minaškin jõudis sellel aastal esimest korda rahvusvaheliste suurvõistluste poodiumile. -90 kg kaalus saavutas Aleksandr Marmeljuk viienda koha ning kolmanda koha matšis tuli kaotus vastu võtta Valgevene esinumbrilt Zhukault.

Minskis said võidu kirja veel Mihkel Jõemägi (+100 kg), veel juunioride klassis võistlev Klen Kaljulaid (-81 kg), Georgi Ladõgin (samuti -81 kg) ja Andre Seppa (-73 kg). Nüüd ootab koondist ees Valgevene laager ning seejärel juba sõit Euroopa meistrivõistlustele. Aprillis toimuma pidanud EM viidi üle Bakuu Euroopa Mängude kavva ning sinna sõidab 7-liikmeline judokoondis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles