Egiptuse eksminister: endine FIFA asepresident nõudis seitse miljonit dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA endine asepresident Jack Warner.
FIFA endine asepresident Jack Warner. Foto: SCANPIX

Endine Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) asepresident Jack Warner nõudis Egiptuselt seitse miljonit dollarit altkäemaksu vastutasuks seitsme hääle eest 2010. aasta jalgpalli MM-finaalturniiri korraldamise hääletusel, väitis endine Egiptuse minister pühapäeval.

Endine noorsoo- ja spordiminister Aley Eddine Helal ütles AFP-le, et Warner, kes on praegu FIFA-t haaranud korruptsiooniskandaali keskmes, nõudis raha 2004. aastal.

«Warner oli see, kes võttis meiega FIFA-st ühendust. Ta ütles, et saab garanteerida meile seitse häält... Ta nõudis miljon dollarit iga hääle eest,» väitis Helal.

Egiptus, Aafrika jalgpalli üks juhtriike, kandideeris 2010. aasta MM-võistluste finaalturniiri korraldajaks, kuid ei saanud 2004. aastal toimunud hääletusel ainsatki häält. Turniiri korraldajaks valiti tookord Lõuna-Aafrika Vabariik.

Helal ütles neljapäeval Egiptuse eratelekanalile ONTV antud telefoniintervjuus, et 2004. aastal võttis keegi FIFA-st ühendust ning ütles: «Kui te maksate, saame teid aidata.»

Samas intervjuus väitis Helal, et Warner kohtus Araabia Ühendemiraatides Egiptuse Jalgpalliliidu presidendi Youssef el-Dahshoriga, et nõuda temalt sularaha.

«Meie otsus oli mitte selles küsimuses järele anda,» seletas eksminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles