Suvised välistreenerid toovad korvpalli uut hingamist

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia treener Roberto Casoli mullu suvel Erkmaa suvekursusel Eesti noori korvpallureid juhendamas.
Itaalia treener Roberto Casoli mullu suvel Erkmaa suvekursusel Eesti noori korvpallureid juhendamas. Foto: Ain Liiva

Aivo Erkmaa, 25 aastat korvpallitreenerina tegutsenud mees, on veendunud, et mängumeheks sirgumiseks vajavad noored korvpallurid mitmesuguseid kogemusi eri treenerite juhendamisel. Selleks korraldab ta juba mitmendat aastat omanimelist suvekursust ning meelitab selle kaudu Eestisse mujalt maailmast pärit noorte tipptreenereid.

«Selline laager pakub hea võimaluse tulla välja oma koduklubi igapäevasest rutiinist ning suhelda teiste mängijate ja treeneritega,» selgitas Erkmaa. Noored mängijahakatised on igatahes varmad võimalusest kinni haarama – laagri kohad täitusid kiiresti. «Laagrisse tuleks tulla heas vormis, sest see võib osutuda võimaluseks teha karjääris samm edasi.» Erkmaa ei varja, et rahuldustpakkuv oleks, kui mõni laagris osalev poiss pääseks tänu sellele harjutama välismaale.

Aivo Erkmaa, ilmselt oskad kogemuste põhjal hinnata, kui palju üks selline laager noort korvpallurit arendab või aitab?

Soovime, et laagri lõpuks oleks poisid paremad kui tulles. Laager aitab eelkõige sellega, et treeningrühm, millega koos treenitakse, on selgelt tugevam kui koduklubides, sest laagris osalevad perspektiivikad noormängijad, kellel on korvpallis potentsiaali ja ka neil endil on korvpallis kõrged eesmärgid. Siiani on osalejad olnud alati väga motiveeritud treenima ja avatud kõigele, mida neile õpetatakse. Välistreenerid toovad uut hingamist ja stiili, oma hasartse ja lõunamaise temperamendiga nakatavad nad ka põhjamaiseid eesti poisse. Kuni neli tundi intensiivseid treeninguid päevas on selge eeldus arenguks. Lisaks treeningutele toimuvad ka mängud, kus kõigil on hea võimalus demonstreerida oma parimaid oskusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles