Skandaal: Euroopa sumoliidu presidendiks valiti vangis istuv mõrvar

Oliver Lomp
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petar Stoyanov (käeraudus)
Petar Stoyanov (käeraudus) Foto: BGNES

Euroopa Sumoliidu presidendiks valiti algselt bulgaarlane Petar Stoyanov, kes istub palgamõrvade organiseerimise eest trellide taga. Nüüd selgus, et Stoyanov sai valituks võltskoosolekul.

«Brüsselis peeti 18. septembril võltskoosolek, mis korraldati Stoyanovi musta raha eest,» selgitas Euroopa Sumoliidu esindaja Sergei Korobko. «Härra Stoyanovil pole kunagi olnud otsest seost Euroopa Sumoliidu täitevkomiteega. Kõik dokumendid, mis koosolekul koostati, on alusetud.»

«Euroopa Sumoliidus on suured lahkhelid. Osa härrasid arvasid, et valivad uue presidendi ja kõige kummalisem selle juures on see, et valituks sai mees, kes istub vangis,» kommenteeris Eesti Sumoliidu peasekretär Riho Rannikmaa.

Rannikmaa sõnul on Euroopa Sumoliidu suuremad liikmed Venemaa, Ukraina, Ungari, Poola ja Eesti koosoleku vastu. Stoyanovi punti aga kuuluvad näiteks Euroopa Sumoliidu peasekretär, hollandlane Stephen Gadd ja šveitslasest laekur Francois Wahl.

Rannikmaa arvates peaks olukorrale selgus saabuma järgmisel nädalal, kui toimuvad Varssavis sumo maailmameistrivõistlused.

«Rahvusvaheline Sumoliit ütleb seal oma otsuse ja 99,9 protsendilise tõenäosusega nad ei tunnista uut liitu,» arvas Rannikmaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles