Kuidas läheb? «Lõin paar väravat!»

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ats Purje
Ats Purje Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Just selline vestlus leidis aset eile Turus, kus Ats Purje rääkis oma endisel kodustaadionil vana tuttavaga. Endine Turu Interi ründaja naasis kunagisse kodulinna ning tuletas Soome jalgpallifännidele meelde, mis masti mehega on tegu. Eesti jalgpallikoondis võitis just Purje kahe värava toel 2:0 sõpruskohtumises Soomet ning nüüd minnakse positiivse emotsiooni pealt vastu pühapäevasele EM-valikmängule San Marinoga.

«Minu jaoks on Turu õnnelik paik. Kunagi tulin siin meistriks ja võitsin karika, nüüd lõin kaks väravat,» rääkis Purje pärast mängu. Pärast intervjuusid pöördus Purje poole vanem härrasmees, kes oli juhtumisi Interi president Stefan Håkans, ning küsis, kuidas eestlasel läheb. Vastus tuli kiiresti: «Lõin paar väravat!» Järgnes tunnustav naerusumin nii Eesti kui ka Soome ajakirjanike hulgast.

Väravate autor alustas kohtumist tipuründes ning tõestas veidi alla pooletunnise mängu järel, et peatreener Magnus Pehrssoni otsus oli õige. Sergei Zenjov leidis hea sööduga kaitsjate taha avanenud Purje, kes hetk hiljem karistusalas vastaste kaitsja ja väravavahi üle mängis. Purjet toetasid rünnakul tema all mänginud Joel Lindpere ning äärtel tekitasid teravusi Zenjov ja Rauno Alliku. 57. minutil lõi Purje väravasse Artur Pika hea tsenderduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles