Eestlane teenis mainekal Šotimaa pokkeriturniiril 14 500 eurot

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heins Kalde.
Heins Kalde. Foto: Tamber

Eestlane Heins Kalde saavutas Unibet Open pokkeriturnee Glasgow etapil viienda koha ning teenis 14 500 eurot auhinnaraha. Turniiripileti võitis Kalde läbi Unibetis toimunud online-kvalifikatsiooni, pannes ise mängu vaid kaks eurot.

«Suurturniiridele eelnev online-kvalifikatsioon on enamasti mitmetasemeline. Näiteks turniiripiletist, majutusest ja reisirahast koosneva 2000-eurose Unibet Openi paketi jahtimist võib alustada nii tasuta kui 2-, 10-, 50- ja 250-eurose sisseostuga satelliitturniiridelt. Mõistagi tuleb arvestada, et mida madalamalt pihta hakatakse, seda rohkem tasemeid tuleb paketi võitmiseks läbida,» selgitas Unibeti Eesti kliendisuhete juht Ergo Maruste.

Kuigi kadalipust pääsevad sageli läbi ka mängijad, kes alustavad online-kvalifikatsiooni esimestelt astmetelt, suudavad vaid vähesed nendest suurturniiril hea resultaadini jõuda.

«Samuti muutis Heinsi tulemuse erakordseks asjaolu, et tegemist oli tema elu teise live-turniiriga ning lisaks hobimängijatele tuli võistelda ka kümnete nimekate pokkeriproffide vastu,» tunnustas Maruste. «Seetõttu tekitas eestlase saavutus tublisti kõneainet ka teistest riikidest pärit Unibeti mängijate seas, kes talle kohapeal või teleülekande vahendusel pöialt hoidsid,» lisas Maruste.

Šotimaa suurima vutistaadioni Celtic Park siseruumides toimunud 1100-eurose osalustasuga Unibet Open põhiturniiri võitis Bulgaaria esindaja Daniel Chutrov, kes juhtis mängu algusest lõpuni. 221 osaleja konkurentsis saavutatud esikoht tõi sisse 58 ja pool tuhat eurot auhinnaraha.

2007. aasta detsembris alguse saanud Unibet Open on Eesti mängijate seas üks populaarsemaid rahvusvahelisi pokkeriturniire. Lisaks möödunud aastal Tallinnas toimunud suurturniirile, mis lõppes Mauri Dorbeki võiduga, on eestlased jõudnud Unibet Openil finaallauda ka Madridis, Prahas ning Varssavis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles