Soome lehed kaotusest: katastroof!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jalgpallikoondise peatreener Mixu Paatelainen.
Soome jalgpallikoondise peatreener Mixu Paatelainen. Foto: SCANPIX

Soome suuremad kirjutava pressi väljaanded ei olnud Eestile kaotamise järel oma jalgpallikoondise ja eriti peatreeneri Mixu Paatelaineniga hellad, kritiseerides meeskonda teravalt.

Nii Iltalehti kui ka Ilta-Sanomat parafraseerisid oma rasvastes pealkirjades Paatelainenit, kes tõdes alles kolmveerand tundi pärast lõpuvilet pressikonverentsile venides: «Nyt mennään aika syvällä». Vabatõlge eesti keelde: «nüüd oleme langenud päris sügavale». Veel mõned näited: «Suomi oli surkea» ehk «Soome oli kohutav», «Nii mõnitas Eesti Soomet».

Soome koondise esitus kodumängus Eesti-suguse meeskonna vastu oli allapoole arvestust, vahendab Soccernet.ee. Paljud soomlastest vutifännid tahavad juba praegu Paatelainenist lahti saada, kuid laupäeval ootab Helsingi Olümpiastaadionil ees valikmäng Ungariga, mis on 48-aastasele juhendajale ülioluliseks proovikiviks. Kui Ungari alistatakse, võidakse unustada ka kehv mäng ja kaotus Eestile. Seni antakse aga nii meedias kui fännide seas Paatelaineni pihta tuld.

Kohalik meedia lõi enamasti loo fookuseks muidugi endise Veikkausliiga ründaja Ats Purje, kes oma kahe väravaga Soome Huuhkajat põhja lasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles