Coulthard kritiseerib vormel-1: ohtlikkus on kadumas ja piloodid ei naudi enam sõitmist

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Coulthard.
David Coulthard. Foto: SCANPIX

Endise vormel-1 sõitja David Coulthardi sõnul on kuninglik vormelisari oma sära kaotamas, sest sõitmine on liiga kergeks tehtud. Praegu BBC kaaskommentaatorina töötav Coulthard ütles ka, et piloodid ei naudi enam sõitmist.

«Tean, et ma pole ainus, kellele viimane Kanada GP ei meeldinud. Liiga tihti oli raadioside vahendusel kuulda jutte kütuse säästmisest,» kirjutas ta BBC veergudel. Ka mitmed praegused piloodid nagu Kimi Räikkönen ja Fernando Alonso on sel teemal sõna võtnud.

«Mulle tundub, et F1 ei pane enam mehi ega ka vormeleid piisavalt proovile, ei testi nende piire. Kurb reaalsus on see, et piloodid ei naudi enam vormel-1 sõitmist, just seetõttu, et neid ei panda piisavalt proovile. Jah, muidugi on vormeliga jätkuvalt raske sõita, sest need on jätkuvalt maailma kiireimad ja targemad sõiduvahendid. Kuid sõitmine pole enam ei füüsiliselt ega vaimselt piisavalt keeruline.»

Couldthardi sõnul peab vormel-1 olema ka teatud annus ohtlikkust. «Hetkel on seksikus ja ohtlikkus sarjast kadumas. Kanada GP meenutas pigem mingit kestvussõitu,» lisas ta. Tema sõnul on samal põhjusel ka ala populaarsus kahanemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles